Arlande | Werken bij

Arlande Groeit!

Arlande is een onafhankelijk management bureau die haar klanten helpt met het duurzaam verbeteren van resultaten door middel van de inzet van ervaren managers op tijdelijke basis. Wij hebben focus op de branches Onderwijs en Overheid, maar hebben klanten in diverse andere branches. De managers van Arlande vertalen businesswensen naar ICT mogelijkheden, gebaseerd op jarenlange eigen ervaringen als lijnmanager of management consultant. Wij maken gebruik van relevante en algemeen bekende werkwijzen, management- en projectmethodieken. Deze passen wij snel en efficiënt toe om zo de meerwaarde voor onze klanten te creëren.

Arlande heeft in haar strategie 2020 de ambitie uitgesproken om ‘Het bureau voor tijdelijk management en management consulting te worden voor haar doelgroep’. Hiertoe is Arlande gestart met het verbreden en verdiepen van haar dienstverlening in (met name) de branches Onderwijs en Overheid.

Medewerkers vertellen

Meryl Coutinho over Arlande
Arlande… hoe kan het toch dat ik tot voor kort nooit van deze club gehoord had? Mijn eerste kennismaking met Arlande was tijdens een Scrumtraining eind vorig jaar. Hier kwam ik in contact met een Arlandiaan. Na een uitermate goede persoonlijke klik, vertelde zij met veel enthousiasme over Arlande. Hierdoor raakte ik nieuwsgierig en was de sollicitatie binnen een week na de ontmoeting een feit. Na mijn laatste sollicitatiegesprek, zag ik twee enthousiaste en nieuwsgierige gezichten mijn kant op kijken die vroegen hoe het laatste gesprek ging. Ik was verkocht! Lees verder hoe Meryl de eerste 100 dagen bij Arlande heeft ervaren.
 
Lara Schout over Arlande
Arlande biedt mij de kans om in korte tijd veel ervaring op te doen. De opdrachten die we doen zijn namelijk heel divers. Zo heb ik al de kans gekregen om bij de Gemeente Amsterdam handhavers te begeleiden in een groot implementatietraject en werk ik nu aan het stroomlijnen van processen binnen een grote hogeschool in het Noorden van het land. Deze afwisseling houdt me scherp en zorgt ervoor dat geen dag hetzelfde is. Tijd om in te kakken is er dus niet!

Momenteel neem ik deel aan het Management Development programma. In dit programma spijker ik mijn kennis op het gebied van stijlen en methodieken als SCRUM, LEAN en PRINCE2 bij. Belangrijker nog is dat ik in het MD-traject intensief begeleid word. Laten we eerlijk zijn, het is soms best lastig om op jonge leeftijd te bepalen wat je wil en waar je goed in bent. Arlande daagt mij uit om verschillende opdrachten te doen. Het is fijn om van verschillende sectoren en managementgebieden te proeven en daar de ruimte voor de krijgen. Ik heb in korte tijd al zo veel geleerd!

Werken bij Arlande is bijzonder, omdat de visie van junioren net zo gewaardeerd wordt als die van meer ervaren collega’s. We zijn een heel platte organisatie, iedereen weet elkaar te vinden en loopt bij elkaar binnen. Fijn als je even wil sparren over je opdracht, maar zeker ook als je op een mindere dag behoefte hebt aan een slechte grap of een bemoedigend praatje. Kortom, een warme club mensen waarbij je je snel thuis voelt!

Florian Harderwijk over Arlande
Komend uit een grote corporate-omgeving heb ik bij Arlande begin 2011 een meer persoonlijke werkomgeving gevonden die mij meer past. Een informele professionele omgeving waarin ik mijzelf als een van de jongste medewerkers heb kunnen ontwikkelen. Een ontwikkeling die veel zelfstandigheid vergt, mij ook de ruimte geeft en waar nodig ik altijd kan rekenen op persoonlijke ondersteuning van mijn collega’s. Een club zelfstandigen die eensgezind is, ofwel een eensgezinde club bestaande uit zelfstandigen.

Arlande is voor mij geen grote, maar ook geen kleine organisatie en dit betekent dat ik ook direct kan bijdragen aan haar toekomst op de onderwerpen die ik interessant vind. Deze flexibiliteit en ruimte binnen Arlande inspireert mij. Als persoon heb ik deze dynamische en veranderende omgeving nodig. Dé reden dat ik inmiddels al jaren voor dit leuke consultancybureau aan de slag ben.

You can change what you do, you can’t change what you want. Wat ík wil biedt Arlande.

Arlande | Nieuws