Vintura ontwikkelt e-commerce strategie van Office4Us

21 mei 2003 Consultancy.nl

Office4Us, een online platform waar bedrijven voordelig hun kantoor benodigdheden kunnen bestellen, heeft in Q1 van 2003 adviesbureau Vintura ingehuurd om de strategie en business model van het platform te ontwerpen. Na het ontwerp en bouwfase (door ICT dienstverlener PinkRoccade) is het platform op 12 mei gelanceerd. Het platform is direct in gebruik genomen door verschillende klanten, waaronder Pon, Essent, meer dan 2,500 assurantietussenpersonen en verschillende brancheorganisaties.

Positieve reacties
Peter Truijen, directeur van Vintura, is erg positief over de internetwinkel. “De klanten die in de testfase van Office4Us gebruik maakten, noemden als belangrijkste voordeel de combinatie van kwaliteitsleveranciers en uiterst scherpe prijzen. Ook de eerste reacties van Office4Us na lancering zijn positief”. De adviseur heeft dan ook veel vertrouwen in het initiatief: “Diverse branches zijn nu al klant geworden, en veel leveranciers hebben interesse in deelname aan Office4Us” zegt hij. “Dat betekent voor ons dat we op de goede weg zijn. E-business heeft absoluut de toekomst. Een bedrijf als Ahrend krijgt al 40 procent van alle orders via e-business.”

Focus op MKB
Onder het motto ‘Buying Better Together’ richt Office4Us zich met name op het midden-en kleinbedrijf. Daarbij wordt een specifieke branchegerichte aanpak gehanteerd. Dat betekent dat Office4Us vooral in samenwerking met brancheorganisaties exclusief beschikbaar wordt gesteld aan de leden van deze organisaties. Door deze aanpak ligt het gemiddelde prijsniveau per productgroep tussen de 5 en 20% lager. Dat kan – als alles bij Office4Us wordt besteld - op jaarbasis een besparing betekenen van €500 per werkplek.

Peter Truijen: “Het idee van Office4Us is voortgekomen uit de behoefte van de branches. Wij kunnen de prijsstelling van de producten op deze manier ook aantrekkelijk maken voor kleine ondernemers. Die profiteren nu van de voordelen die normaliter alleen grote bedrijven genieten. Voor ons is het interessant dat de brancheorganisatie onze service bekend maakt onder haar leden. Dat gebeurt al bijvoorbeeld bij VBO Makelaars en via de Vastgoed Adviseur."

Vintura heeft in de afgelopen jaren verschillende e-commerce concepten ontwikkeld, waaronder voor Wehkamp en Airmiles.

Over Office4Us
Bij Office4Us kunnen bedrijven voordelig, snel en gemakkelijk online hun benodigdheden voor kantoor bestellen. De initiatiefnemers van Office4Us zijn Ahrend, Alternate, PlantijnCasparie, Boekhandel E. Frencken, JS Promogifts en TNT.

Nieuws

Meer nieuws over