Roland Berger opent consultancykantoor in India

25 januari 2011 Consultancy.nl

Roland Berger Strategy Consultants gaat haar eerste kantoor openen in India, Mumbai. Roland Berger is reeds actief in India sinds begin jaren ’90 op een projectmanagementbasis.

Het strategy consulting kantoor heeft in het verleden meerdere plannen gehad om een kantoor in India te openen, die echter tot op heden nooit werden gerealiseerd. Wilfried Aulbur, de huidige managing director van Mercedes India, is aangesteld als managing director en zal verantwoordelijk zijn voor het opzetten en vergroten van het Indiase kantoor.
 
“We zullen beginnen met het inhuren van mensen en het openen van ons kantoor in Mumbai en vervolgens uitbreiden naar andere grote steden, waaronder Chennai”, zei Aulbur tegen een Indiase verslaggever. Hij wilde geen details vrijgeven over groeidoelen en potentiële klanten. Het adviesbureau verwacht in de tweede helft van het jaar te starten met de werkzaamheden. “Ik zal vier tot zes maanden doorbrengen op het hoofdkwartier van het bedrijf in Duitsland. Daarna zullen we het kantoor in Mumbai gaan opbouwen”, aldus Aulbur.

Roland Berger al actief in India

De Indiase markt is niet nieuw voor Roland Berger. Jarenlang heeft het bedrijf voor grote multinationals in India gewerkt op een projectmanagementbasis. Vorig jaar werd Roland Berger, samen met KPMG, ingehuurd door Tata Motors om te adviseren over kostenbesparing en cashflow management voor Jaguar en Land Rover, de luxe automerken die Tata een jaar eerder had overgenomen. Daarnaast hebben Duitse multinationals Roland Berger bij diverse gelegenheden gevraagd om de Indiase markt te analyseren voor markttoegangdoeleinden. Tevens begon Roland Berger in 2009 een partnership met Tata Strategic Management Group, Tata Group’s consultingpraktijk.

Aanvankelijke focus op automobielsector

De aanvankelijke focus zal liggen op de automobielsector. “We zullen beginnen met de automobielsector, het gebied waarin we een pionier zijn geweest”, zei Aulbur. “Geleidelijk aan zullen we diensten aanbieden in andere sectoren, zoals productie, engineering, retail, chemicaliën en andere.”

Nieuws