KPMG en Roland Berger adviseren Jaguar

26 augustus 2009 Consultancy.nl

Tata Motors heeft KPMG en Roland Berger Strategy Consultants ingehuurd voor advies in kostenbesparing en cashflow management voor Jaguar en Land Rover, de luxe merken die het vorig jaar kocht, volgens mediaberichten.

Insiders hebben bekend gemaakt dat Tata Motors adviesbureaus KPMG en Roland Berger Strategy Consultans heeft aangesteld om te kosten te verminderen bij Jaguar Land Rover (JLR). JLR’s verrichtingen hebben vorig jaar samen een netto verlies van 673 miljoen pond geleden. Tata heeft een miljard dollar geïnvesteerd om de noodlijdende bedrijven overeind te houden sinds de acquisitie. Een stabilisatie van Tata’s verkoop in India heeft geholpen om de voortdurende daling in export te compenseren. De wereldwijde economische crisis sloeg hard toe in de belangrijkste exportmarkten van Tata; Zuid-Afrika, Turkije en Rusland.

Enkele dagen geleden declasseerde een leidend wereldwijde beoordelingsbureau de kredietrating van Tata Motors vanwege de zorgen over zijn worstelende Britse automerken Jaguar en Land Rover.

Nieuws