ProRail huurt Roland Berger in voor spoortraject audit

03 januari 2012 Consultancy.nl

ProRail heeft Roland Berger Strategy Consultants ingehuurd om het spoortraject Zevenaar-Winterswijk helemaal door te lichten. De spoorbeheerder wil achterhalen welke organisatorische en functionale zaken nog kunnen worden verbeterd om het % storingen te verlagen. In de afgelopen jaren is meer dan €1 miljoen geïnvesteerd in de spoorlijn, ondanks alle technische verbeteringen wordt de spoor nog altijd geplaagd door storingen en dus vertragingen. ProRail betaalt het strategisch adviesbureau naar verwachting €100.000 voor het onderzoek.

Spoortraject audits
Consultancykantoren worden vaker ingehuurd om zogeheten ‘spoortraject audits’ uit te voeren. Zo werd concurrent Arthur D. Little in maart 2010 ingehuurd door de Belgische spoorwegmaatschappij NMBS en infrastructuurbeheerder Infrabel om het functioneren van het Belgische spoor te analyseren. Het adviesbureau werd ingeschakeld omdat de stiptheid van het Belgische spoor kampt met veel kritiek is van het Belgische volk. De consultants hebben de “weak spots” in het netwerk inzichtelijk gemaakt en 38 "goede praktijken” opgesteld.

Bevindingen worden opgevolgd
Jorn Pruntel, manager Treinveiligheidssystemen bij ProRail en verantwoordelijk voor het traject Zevenaar-Winterswijk, heeft in de media al aangegeven dat ProRail zich 'binnen het reële' zal verbinden aan de conclusies van het adviesbureau.

Nieuws