Ophef over bushalte voor KPMG kantoor in Amstelveen

11 februari 2011 Consultancy.nl
Profiel
Meer nieuws over

Er is ophef ontstaan in Amstelveen over de aanpassing van de route van buslijn 300 als gevolg van het nieuwe hoofdkantoor van KPMG. Volgens de SP maakt slechts een kleine fractie van het KPMG personeel gebruik van de halte en worden dagelijks 14,000 mensen gedupeerd (langere reistijd en hogere kosten). De SP eist dat de route van lijn 300 wordt teruggedraaid.

Het college van B&W Amstelveen heeft, ondanks flinke protesten van reizigers, de route van buslijn 300 aangepast voor het nieuwe hoofdkantoor van KPMG. De drukgebruikte halte Oranjebaan verviel en de bus stopt sinds de opening van het kantoor op Langerhuize, een halte vlak bij het hoofdkantoor van KPMG. De aanpassing was gebaseerd op de aanname dat dagelijks circa 250 mensen zouden uitstappen. Uit een kort onderzoek van SP blijkt dat slechts een fractie van het KPMG personeel gebruik maakt van de halte. Op drie willekeurig gekozen dagen in januari heeft de SP van 7.00 tot 9.00 uur 's ochtends het aantal reizigers geteld dat op de halte Langerhuize uit lijn 300 stapt. De conclusie is dat er tijdens de ochtendspits nog niet eens de helft van het beloofde aantal van 250 mensen uitstapt. Gemiddeld stappen er op een werkdag tijdens de ochtendspits 122 reizigers uit. Verder is het opmerkelijk dat van dit geringe aantal uitstappers slechts 38% de kant van het KPMG-kantoor op loopt. En om het adviesbureau was het allemaal te doen."

“De belofte van de gemeente Amstelveen over de nieuwe route van de Zuidtangent klopt niet. In de ochtendspits zouden 250 mensen op de halte Langerhuize bij het KPMG-kantoor uit lijn 300 stappen. Maar die getallen blijken, na onderzoek van de SP, helemaal niet juist te zijn. Eerder werd al duidelijk dat een overgrote meerderheid van de busreizigers, ongeveer 95%, tegen de nieuwe route van lijn 300 is. De SP wil dat burgemeester en wethouders er nu voor zorgen dat lijn 300 zo snel mogelijk weer de oude route langs halte Oranjebaan gaat rijden” aldus Joep van Erp (SP) in het Amstelveens Nieuwsblad.

Voor Van Erp is de maat nu vol: "De gemeente spiegelt de raad met een oud onderzoek getallen voor die in 2011 totaal onjuist blijken te zijn. Verder is de overgrote meerderheid van de reizigers van de Zuidtangent tegen de nieuwe route langs Langerhuize. De gemeente moet haar verlies erkennen bij dit prestigeproject en lijn 300 zo snel mogelijk weer langs halte Oranjebaan laten rijden".

De SP gaat het college in de raadsvergadering van 9 februari 2011 opdragen de route van lijn 300 terug te draaien.