McKinsey: Engelse WK bid meest lucratieve voor FIFA

01 december 2010 Consultancy.nl

De FIFA heeft strategy consulting firma McKinsey & Company opdracht gegeven te onderzoeken welke WK bid het beste zou presteren met betrekking tot inkomsten. Uit het onderzoek van McKinsey blijkt dat de Engelse kandidatuur voor de organisatie van het WK 2018 de enige is die aan de eisen van de Wereldvoetbalbond FIFA kan voldoen qua inkomsten.

Het onderzoek van McKinsey toont aan dat de inkomsten van het WK uit media, sponsorcontracten, ticketverkoop en licenties moeten komen. Vervolgens werden alle kandidaturen van de verscheidene landen met elkaar vergeleken en kwam Engeland er als sterkste uit. Sterker nog, de Engelse kandidatuur zou als enige voldoen aan de door de FIFA beoogde inkomstendoelstelling.

België en Nederland leveren slechts 87% van de vooropgestelde criteria van de  FIFA

Het WK in Spanje en Portugal organiseren zou zorgen voor 91 procent van de vooropgestelde inkomsten, gevolgd door België en Nederland met 87 procent. Rusland sluit het rijtje met 86 procent. Voor de organisatie van het WK 2022 zouden de Verenigde Staten financieel gezien het sterkste dossier hebben. Daarnaast zijn ook Qatar, Australië, Japan en Zuid-Korea kandidaat.

Rapport overhandigd aan het FIFA Uitvoerend Comité

Het rapport van McKinsey is onlangs overhandigd aan de 22 stemgerechtigde leden van het Uitvoerend Comité van de FIFA. Zij zullen morgen (2 december) beslissen wie het WK 2018 mag organiseren. België en Nederland zijn naast Engeland, Rusland en de gezamenlijke kandidatuur van Spanje en Portugal kandidaat om dat WK te organiseren.

Nieuws

Meer nieuws over