McKinsey: miljarden investeren in duurzame energie

20 december 2010 Consultancy.nl

Volgens een studie van McKinsey & Company zal België in de komende 20 jaar ongeveer €30 miljard moeten investeringen in verbeterde energie-efficiëntie van gebouwen en de industrie om de Europese klimaatdoelstellingen voor België te realiseren.

België heeft een groot energiebesparingspotentieel

De industrie neemt 36 procent van het totale energieverbruik in ons land voor zijn rekening, huizen en gebouwen samen verbruiken meer dan 35 procent. De zogenaamde tertiaire gebouwen zoals publieke gebouwen, kantoorgebouwen of bijvoorbeeld scholen nemen 11 procent van het totale verbruik voor hun rekening. Doordat België relatief achterloopt op het gebied van duurzame energie is het energiebesparingspotentieel enorm volgens strategy consulting firma McKinsey & Company. Zo kunnen de belgen 48 procent op het energieverbruik besparen van bedrijfs- en publieke gebouwen en in de industrie is dat 22 procent. Voorbeelden van energie-efficiënte investeringen zijn het plaatsen van nieuwe verwarmingsketels, nieuwe isolatie, de vernieuwing van de verlichting, daglichtsturing, ventilatie en energie-efficiënte motoren.

McKinsey: CO2 uitstoot in Europa reduceren met 80%

In mei werd bekend dat McKinsey in opdracht van de European Climate Foundation een analyse uitgevoerd naar de mogelijkheden om broeikasgassen in Europa te reduceren. Het onderzoek getiteld "Roadmap 2050 low carbon economy in Europe" concludeert dat het economisch en technologisch haalbaar is om de totale uitstoot van CO2 tot 2050 met 80% te verminderen.

Nieuws

Meer nieuws over