KPMG adviseur Martijn Hin naar BDO Forensics

02 november 2011 Consultancy.nl

BDO heeft Martijn Hin per 1 september aangetrokken om BDO Forensics & Litigation Support verder uit te bouwen. Het advieskantoor heeft aangekondigd dat het haar Forensics & Litigation Support-activiteiten sterk wil uitbreiden. Hin heeft meer dan 12 jaar gewerkt bij KPMG Forensics en opdrachten uitgevoerd op het gebied van onder meer fraude- en financiële onderzoeken, anti bribery and corruption services, Fraud Risk Management en mediation.

Uitbreiding van forensische activiteiten
De litigation praktijk bij BDO wordt al jaren geleid door John van Kollenburg en Bert Scholten. BDO richtte zich de afgelopen jaren met name op de litigation support-activiteiten maar gaat zich de komende periode ook sterk toeleggen op zowel preventieve als repressieve forensische dienstverlening. Met de indiensttreding van Martijn Hin zet BDO zijn eerste stap in het uitbreiden van de forensische activiteiten als aanvulling op de huidige litigation praktijk.

Toegenomen vraag naar forensische diensten
Directe aanleiding voor de uitbreiding is de toegenomen vraag om transparantie en daarmee naar forensische dienstverlening. “Het huidige aantal adviseurs kan de vraag amper aan. We merken dat met name grote internationale ondernemingen behoefte hebben aan een accountants- en advieskantoor dat enerzijds specialistische kennis kan bieden op het gebied van fraude terwijl het anderzijds onafhankelijk kan zijn omdat het diezelfde ondernemingen niet controleert”, aldus Reinder Brummelman, voorzitter van de Raad van Bestuur. “De ambitie is om eind 2013 minimaal 15 forensisch adviseurs extra aan het werk hebben.”

Economen pleiten al langer voor meer transparantie omdat het de verantwoordelijkheid van betrokkenen bevordert en het eenvoudiger maakt om te beoordelen of betrokkenen zich houden aan procedures en regels. Brummelman: “De forensisch adviseurs spelen hierbij een belangrijke rol omdat ze de juiste feiten en omstandigheden in kaart brengen.”

Nieuws