Integratie van KPMG Advisory en Plexus afgerond

30 september 2011 Consultancy.nl

KPMG Advisory en Plexus hebben hun formele integratie afgerond. Vanaf 1 oktober zal de nieuwe organisatie onder de naam KPMG Plexus actief zijn in de zorgadvieswereld. KPMG Health omvat nu een netwerk van circa 200 zorg adviseurs, waarbinnen KPMG Plexus de adviestak vormt.

KPMG heeft wereldwijd verschillende adviesbureaus met een focus op de zorgbranche overgenomen. In juni 2011 kocht KPMG het Nederlandse zorgadviesbureau Plexus. In juli besloot de Candese tak van KPMG om een niche lean en six sigma adviesbureau met een focus op zorg over te nemen. En in augustus werd Sumera Management Consulting overgenomen.

‘KPMG Plexus speelt in op de steeds grotere dynamiek in de zorg met een geïntegreerd aanbod aan producten en diensten. Nu moeten zorgorganisaties voor verschillende vragen nog vaak verschillende, gespecialiseerde adviseurs inschakelen. KPMG Plexus biedt een veel breder palet: van kennis en advieskracht rond vragen als strategie, kwaliteit, zorgpaden en zorginkoop tot expertise op het gebied van o.a. kosten, prijzen, risico's en ICT. Het stelt hen in staat de problemen van de cliënt integraal te benaderen en op specifieke onderdelen specialistische expertise aan te bieden,’ aldus KPMG. Ook maakt KPMG Plexus onderdeel uit van het internationale netwerk van KPMG. Naast het meedraaien in internationale projecten, waar Nederlandse ervaringen en inzichten worden ingebracht, kan geprofiteerd worden van de 'best practices' van het buitenland.

Meer weten over KPMG Advisory? Bekijk de nieuwe imago- en wervingscampagne van KPMG Advisory!

KPMG Health
KPMG Plexus maakt deel uit van het bredere netwerk van KPMG Health. Dat zal bestaan uit een netwerk van 200 professionals, die volledig of grotendeels werkzaam zijn voor cliënten in de zorg. KPMG Plexus omvat 65 mensen. De hoofdlocaties van KPMG Plexus zijn het KPMG hoofdkantoor in Amstelveen en het voormalige kantoor van Plexus in Breukelen. Wouter Bos geeft leiding aan alle activiteiten van KPMG op het gebied van de zorg. Erik Jan Vlieger, de managing partner van Plexus, staat aan het hoofd van KPMG Plexus.

Nieuws