Grant Thornton lanceert Forensic & Investigation Services

27 augustus 2010 Consultancy.nl

Accountants- en adviesorganisatie Grant Thornton start per 1 september met een Nederlandse afdeling Forensic & Investigation Services. Hiertoe zijn Mark Hoekstra (1971) en Peter Schimmel (1960), beide afkomstig van IRS, per 1 september 2010 toegetreden als partner. Hoekstra is gespecialiseerd in forensic technology en Schimmel heeft een lange carrière als forensisch accountant. Met de benoeming van beiden komt het aantal partners bij Grant Thornton op 52.

Vanuit de Rotterdamse vestiging van Grant Thornton gaan Schimmel en Hoekstra een kernteam van forensisch accountants en forensisch IT/e-discovery deskundigen opbouwen. De werkzaamheden van zo’n team richten zich op het adviseren over en verrichten van financieel-juridisch feiten- en toedrachtonderzoek. Dit in het kader van geschilbeslechting en faillissement, fraude- en corruptieonderzoek en ander integriteitsgerelateerd onderzoek.

Spraakmakende zaken
Enkele spraakmakende zaken waarbij de nieuwe partners Schimmel en Hoekstra in het verleden zijn ingeschakeld betreffen de bouwfraude, de Sarphatistraatfraude en de directiefraude Getronics Italië. Schimmel was eerder onder meer werkzaam bij Ernst & Young, Arthur Andersen en KPMG. Hoekstra was mede-eigenaar van diverse IT-bedrijven – waaronder IRS – en heeft als forensisch IT-expert voor opdrachtgevers als de NMA, de Europese Commissie en de KLPD gewerkt. Tevens treedt hij regelmatig op als gastdocent aan diverse buitenlandse universiteiten. Hoekstra: “Grant Thornton neemt met het in huis halen van IT-expertise direct een flinke voorsprong op dit gebied binnen Nederland.”

Wereldwijd vijfde
Wereldwijd hebben bijna 40 van de circa 100 leden van Grant Thornton International een afdeling Forensic & Investigation Services. Schimmel: “In vergelijking met de Big Four adviesbureaus is Grant Thornton op het gebied van forensic accounting de slanke vijfde: wereldwijd een grote naam, maar in veel mindere mate belast met eventuele belangenverstrengeling.” Gerard Mulder, bestuursvoorzitter Grant Thornton: “Met de nieuwe afdeling bedienen we de advocatuur en zowel bedrijven in het grotere mkb als in het corporate segment. Het betekent dan ook een uitbreiding van ons fullservice concept. Er is momenteel een grote behoefte aan expertise in fraudebestrijding zoals uit vele recente mediaberichten is gebleken.”

Nieuws

Meer nieuws over