FORTUNE Top 100 Employers to Work For 2010

08 februari 2010 Consultancy.nl

De ‘FORTUNE Top 100 Employers to Work For’ is wereldwijd één van de meest bekende ranglijsten. De jaarlijkse ranglijst, nu in zijn 13e jaar, is een prestigieuze erkenning van de beste bedrijven in werkcultuur en talentinitiatieven.

FORTUNE Magazine's Top 100 Employers to Work For 2010:

 # 2010  Adviesbureau
 1 (8)  Boston Consulting Group
 2 (44)  Ernst & Young
 3 (52)  Booz Allen Hamilton
 4 (70)  Deloitte
 5 (71)  PricedwaterhouseCoopers
 6 (84)  Accenture
 7 (88)  KPMG

De tabel presenteert de ranking specifiek voor adviesbureaus; de algehele ranking in de Top 100 staat tussen haakjes.  

Boston Consulting Group’s staat van dienst

The Boston Consulting Group is het beste adviesbureau – voor de 5e maal op rij. BCG’s positie in de lijst van beste bedrijven fluctueerde in de afgelopen 5 jaar tussen de 3e en 11e plaats. De enige andere bedrijven die deze staat van dienst evenaren zijn Wegmans Food Markets en W.L. Gore & Associates. Het enige andere strategie-adviesbureau is Booz Allen Hamilton, de Amerikaanse publieke sector-divisie van Booz & Company. Strategiebedrijven McKinsey & Company en Bain & Company haalden de lijst niet.

Drie van de Big Four

Ernst & Young staat als 44e op de lijst van 100 bedrijven en heeft daarmee de hoogste notering van de Big Four bedrijven. Deloitte volgt op plaats 70 en PricewaterhouseCoopers op plaats 71. KPMG, de laatste van de traditionele Big Four, staat niet op de lijst.

Onderzoekscriteria

Bedrijven kunnen aan het onderzoek meedoen als ze minstens 7 jaar bestaan en meer dan 1000 werknemers in dienst hebben in de Verenigde Staten. Tweederde van de score van een bedrijf is gebaseerd op de resultaten van de werknemersfeedback. Eenderde van de score wordt bepaald door de antwoorden op een vragenlijst, die bestaat uit gedetailleerde vragen over salaris- en prestatieprogramma’s, wervingsbeleid, communicatie en diversiteit. Meer dan 343 bedrijven namen deel aan het onderzoek van 2010.

Overige onderzoeken

Er zijn wereldwijd en in Nederland verscheidene onderzoeken die het imago, kwaliteit van dienstverlening en arbeidsvoorwaarden van adviesbureaus meten.

Een van de meest geciteerde internationale rankings is de Vault Rankings. De gerenommeerde strategie consulting spelers McKinsey & Company, Boston Consulting Group en Bain vormen de top 3 van 2009.

Het blad Management Team vergelijkt jaarlijks de kwaliteit van dienstverlening van consultancy kantoren. Strategie consultant Boston Consulting Group was met een klanttevredenheidscore van 92% de winnaar van 2009. De #2 en #3 van de MT 100 ranking zijn respectievelijk Atos Consulting en VODW Marketing.

In het Beste Werkgevers Onderzoek 2009 van tijdschrift Intermediair blijkt dat Rabobank de 'beste werkgever' is van Nederland in 2009. In de top 50 staan 9 adviesbureaus, ICT-dienstverlener Caesar Groep staat met een zesde plaats het hoogste op de lijst.

Uit resultaten van het Beste Werkgevers Onderzoek van InCompany blijkt dat adviesbureau KPMG de hoogste medewerkertevredenheids heeft onder zakelijke dienstverleners. Sogeti is verkozen tot beste werkgever in de ICT-sector.

PricewaterhouseCoopers, Ernst & Young en McKinsey zijn de drie meest vrouw vriendelijke adviesbureaus zijn in Nederland. Dat blijkt uit resultaten van het onderzoek "MT101: Vrouw-vriendelijkste bedrijven in Nederland".

Nieuws