Finace, Fox IT en Getronics steunen MBO opleiding

16 december 2006 Consultancy.nl

Adviesbureaus Finace, Fox-IT en Getronics PinkRoccade hebben zich verbonden als sponsor van de nieuwe MBO-opleiding Particulier Digitaal Rechercheur. Naast de adviesbureaus hebben 7 overige instellingen uit het bedrijfsleven hun steun toegezegd. Zo'n 200 jongeren zijn dit academish jaar gestart met de opleiding. Binnen enkele jaren komen de eerste particulier digitaal rechercheurs op de arbeidsmarkt, om de strijd aan te gaan tegen hacking, malversaties met de boekhouding en surfen naar pornosites onder werktijd.

Docenten en inhoudelijke expertise
De steun van de adviesbureaus en bedrijven heeft twee onderdelen. Ten eerste, de partners leveren docenten aan het programma. Daarnaast gaan de partners inhoudelijke expertise leveren. Om het specialistische deel van de opleiding goed te kunnen verzorgen, worden de betrokken ICT-docenten bijgeschoold. Dat gebeurt in een leergang van circa 35 werkdagen. Voorbeelden van de te behandelen thema's zijn forensische procedures, juridische kennis, data-recovery en 'ethical hacking'. Er nemen 24 docenten deel aan de leergang. De adviesbureaus gaan inhoudelijk bijdragen aan de leergang.

Hans Blankendaal, verantwoordelijk voor de opleiding: “Het is heel positief dat deze bedrijven zich verantwoordelijk voelen om samen met de scholen en ECABO een goede leergang - en daarmee ook een goede MBO-opleiding - neer te zetten. De opleiding is actueel en maatschappelijk tegelijk.”