Ex-Accenture adviseur Manager e-commerce Ahold

25 november 2011 Consultancy.nl

Ex- Accenture en Boston Consulting Group adviseur Roy Perticucci is door Ahold aangesteld als nieuwe General Manager e-commerce Europe. Vanaf begin januari 2012 gaat hij leiding geven aan een nieuw e-commerce team dat door Ahold Europe is samengesteld, met als doelom verdere groei te realiseren in bestaande en nieuwe markten.

Na zijn studie Economie begon Perticucci zijn carrière bij Andersen Consulting, de rechtsvoorganger van Accenture (lees meer over de geschiedenis van Accenture). Na vijf jaar dienstverband en een MBA aan de University of Virginia, trad hij in 1993 in dienst bij The Boston Consulting Group. Hij wertke ruim 7 jaar als strategie consultant voor BCG. Medio 2000 maakte hij de overstap naar Britse retailer Tesco, waar hij onder andere verantwoordelijk werd voor de lancering van diverse 'direct businesses' zoals het succesvolle Wine Warehouse. Onder zijn leiding groeide de omzet van online boodschappen in vijf jaar tijd van 150 miljoen pond naar 1 miljard pond. Ook werkte hij bij Fresh & Easy in de Verenigde Staten, zijn geboorteland, en bij diverse ketens in Engeland. De afgelopen jaren werkte hij bij Dixons, waar hij een belangrijke rol speelde in de reorganisatie van dit bedrijf.

Binnen Ahold Europe gaat Perticucci leiding geven aan het e-commerce team. Hij rapporteert aan de COO Ahold Europa, Sander van der Laan en heeft ook een functionele rapportagelijn naar de Chief Commercial and Development Officer van Ahold, James McCann. De afgelopen twee jaar heeft Tony Vendrig binnen Ahold Europa leiding gegeven aan e-commerce. Begin januari draagt hij deze werkzaamheden over aan Roy Perticucci. Vendrig gaat zich volledig concentreren op de verdere ontwikkeling van de toekomstige value chain, een van de belangrijke pijlers in de strategie van Ahold.