Ernst & Young beheert WK2010 trustfonds van FIFA

28 december 2010 Consultancy.nl
Profiel
Meer nieuws over

FIFA-president Sepp Blatter heeft onthuld dat FIFA $80 miljoen zal storten in een fonds voor het WK2010 gastland Zuid-Afrika. Het fonds is bedoeld voor voetbalontwikkeling, onderwijs, gezondheidszorg en humanitaire projecten. FIFA heeft Ernst & Young ingehuurd om te verzekeren dat het geld in het fonds wordt besteed aan projecten waar het publiek daadwerkelijk voordeel van heeft.

“Het fonds is het laatste stukje in ons mozaïek van 2010 FIFA World Cup gerelateerde activiteiten voor Zuid-Afrika en het Afrikaanse continent”, zei Blatter. “Dit is tevens een beloning voor de Zuid-Afrikanen omdat zij zulke geweldige gastheren zijn geweest. Naast dit fonds hebben we in de opbouw naar het juni-juli-toernooi Zuid-Afrika ongeveer $20 miljoen gegeven.” Jacob Zuma, president van Zuid-Afrika, zei: “Het FIFA World Cup Legacy Trust dat vandaag is gelanceerd is een belangrijke toevoeging aan ons doel om zowel een nationaal jeugd- als seniorenteam van wereldklasse op te bouwen.”

In dezelfde persconferentie benadrukte Blatter ook dat de beslissing om de 2018 en 2022 World Cups toe te kennen aan respectievelijk Rusland en Qatar was gebaseerd op de verspreiding van de sport over de wereld, en niet op financiële redenen.

“We zullen naar nieuwe gebieden gaan”, zei Blatter. “Spreek niet over geld. Dit heeft niets met geld te maken.” Blatter ontkende alle beschuldigingen van corruptie, na kritiek van de media in de Verenigde Staten en Engeland, en noemde Engeland’s onsuccesvolle bid-team “slechte verliezers”.