Duizenden e-mailadressen van ICT adviseurs uitgelekt

28 maart 2012 Consultancy.nl

Duizenden e-mailadressen van Atos, Capgemini, IBM en Ordina adviseurs zijn door een lek van ICT bedrijf InWork openbaar gemaakt. In totaal zijn mogelijk meer dan 29,000 zakelijke e-mailadressen gelekt, waardonder ook die van bijvoorbeeld Britisch Telecom, KLM, Fujitsu, Endemol en Yacht medewerkers. Dat meldt forum FOK.nl.

De lek werd veroorzaakt op het moment dat bezoekers zich wilden uitschrijven voor de nieuwsbrief van het IT detacheringsbureau. "Op het moment dat je je wil uitschrijven voor de nieuwsbrief van het bedrijf, kom je op een URL terecht, waarbij je heel gemakkelijk het ID kunt veranderen" aldus FOK. Doordat het een groot aantal e-mailadressen betreft vertegenwoordigt het volgens de auteur van het bericht een mogelijke 'bron van inkomsten'.

E-mailadressen ICT adviseurs

Oude Atos e-mailadressen
Opvallend in de lijst is dat de e-mailadressen van Atos adviseurs verouderd zijn. De database van InWork verwijst naar oude e-mailadressen van Atos medewerkers, namelijk @atosorigin.com. Na de grote rebranding van Atos Origin naar Atos in juli vorig jaar zijn de e-mailadressen aangepast van @atosorigin.com naar @atos.net.

Nieuws