Drie adviseurs richten consultancybureau Ngenious op

13 maart 2012 Consultancy.nl

De Nederlandse adviesmarkt is een nieuwconsultancy bureau rijker: Ngenious. De bedrijfsnaam Ngenious is een combinatie van de woorden Engine en Genius (de motor van de geest).

Het adviesbureau is begin maart opgericht door Jan Pieter Verweij, Bartel Berkhout en Sven Krol. Ngenious richt zich op performance verbetering door middel van verandertrajecten, training en coaching. De adviseurs zijn gespecialiseerd op het gebied van o.a. lean, leiderschapsontwikkeling, gedrags-, cultuurverandering en customer excellence. Vanuit de netwerkfilosofie zal Ngenious zowel eigen adviseurs in dienst gaan nemen als gaan samenwerken met associates en partnerbedrijven.

Ngenious banner

Sven Krol, mede-oprichter en adviseur van Ngenious, over wat het adviesbureau onderscheidt: “Wij richten ons op het verbinden van de intrinsieke drijfveren van medewerkers met de doelen en de te behalen resultaten van een organisatie. Wanneer we een organisatie zouden vergelijken met een auto die niet goed meer rijdt, nemen wij niet alleen de ballast uit de kofferbak weg, maar kijken wij ook echt goed onder de motorkap. Dit noemen wij duurzame resultaten boeken.”

Over Jan Pieter Verweij
Jan Pieter Verweij begon na afronding van zijn studie Business Economics aan de Universiteit van Tilburg in 1999 bij het adviesbureau House of Performance. Afgezien van een kleine uitstap van een jaar naar Plexus (inmiddels verkocht aan KPMG) heeft hij vanuit HofP 12 jaar lang gewerkt voor klanten als Essent, Rabobank, de Belastingdienst, Menzis, RET, en het UMCU. Tijdens zijn loopbaan heeft Jan Pieter zich verder ontwikkeld op het gebied van de ´mens´ in de organisatie door middel van de opleiding Coaching en Consulting for Change aan INSEAD, het behalen van een MBTI certificering en het volgen van trainingen in psychosynthese. Jan Pieter is gespecialiseerd in het behalen van resultaat met aandacht voor de menselijke kant.

Over Bartel Berkhout
Na zijn studie Rechten aan de UvA is Bartel Berkhout in dienst getreden bij advocatenbureau Van Raalte Advocaten, waar hij ruim 2,5 jaar werkte. In 2006 starte hij met een full-time MBA opleiding aan de Nyenrode Business Universiteit waarna hij begin 2008 in dienst trad bij House of Performance. Bartel is een specialist in het motiveren van groepen en het verbeteren van teamperformance (Lean). Dit laat hij zien tijdens verandertrajecten maar ook op het hockeyveld waar hij al meer dan 12 jaar als topcoach actief is. Op dit moment is hij trainer bij het eerste mannen team van Pinoké in Amsterdam.

 Ngenious - Bartel Berkhout, Jan Pieter Verweij, Sven Krol

Over Sven Krol
Na zijn studies Bedrijfskundig Management en Organisatie-antropologie heeft Sven Krol tot 2005 gewerkt als Inhouse Change Management Adviseur in de foodservice industrie. Daarna heeft hij de overstap gemaakt naar de wereld van consulting en kwam via IG&H Consulting en Deloitte Consulting terecht bij House of Performance. Sven Krol is gespecialiseerd in performance verbetering, persoonlijke mentoring, Lean, het ombuigen van weerstand in (grote) groepen en cultuurverandering. Dit heeft hij laten zien bij klanten als KPN, Rabobank en Menzis. Hij is tevens MBTI gecertificeerd en heeft training gevolgd in psychosynthese.

Nieuws

Meer nieuws over