Deloitte Nederland benoemt vijf nieuwe bestuursleden

29 januari 2012 Consultancy.nl
Profiel
Meer nieuws over

Deloitte Nederland heeft vijf nieuwe leden van de Raad van Bestuur benoemd. Met de benoeming van deze bestuursleden bestaat het complete bestuur van het Big Four kantoor uit acht personen. Een van de nieuwe bestuursleden is Mario van Vliet, de Managing Partner van Deloitte Consulting (tussen 2008 en 2009 was hij General Manager van Capgemini Consulting). Met de uitbreiding van het bestuur van drie naar acht leden “vereenvoudigt Deloitte haar managementstructuur” aldus het adviesbureau.

Voorzitter, vice voorzitter en CFO / COO eerder benoemd
In december werden al drie bestuursleden benoemd: Piet Hein Meeter (48) tot de nieuwe bestuursvoorzitter, Peter Bommel (50) tot vice-voorzitter en Cees de Boer (51), die al onderdeel uitmaakt van het huidige bestuur, blijft als CFO/COO in het bestuur. Deloitte werd tot eind vorig jaar zeven jaar lang geleid door Roger Dassen. In december droeg hij zijn taken over aan Piet Hein Meeter zodat hij zich kon richten op zijn wereldwijde rol Global Managing Director Clients, Services and Talent.

Het volledige bestuur van Deloitte Nederland:
Piet Hein Meeter – Voorzitter Raad van Bestuur (benoemd per 1 januari 2012)
Peter Bommel – vice voorzitter, bestuurslid portefeuille Audit (benoemd per 1 januari 2012)
Cees de Boer – CFO / COO (herbenoemd per 16 september 2011)
Mennolt Beelen – bestuurslid, portefeuille Regiomarkten (benoemd per 27 januari 2012)
Sandra Heuts – bestuurslid, portefeuille Industries (benoemd per 27 januari 2012)
Richard Roovers – bestuurslid, portefeuille Tax (benoemd per 27 januari 2012)
Wilten Smit – bestuurslid, portefeuille Financial Advisory Services (benoemd per 27 januari 2012)
Mario van Vliet – bestuurslid, portefeuille Consulting (benoemd per 27 januari 2012)

“Het uitbreiden van het bestuur, maakt dat we slagvaardiger zijn en dat het bestuur van Deloitte nog actiever betrokken is bij cliënten”, aldus Piet Hein Meeter, bestuursvoorzitter Deloitte Nederland. “Alle bestuursleden hebben een portefeuille die direct gerelateerd is aan de markt waarin zij dagelijks werkzaam zijn, alle expertises van Deloitte zijn daarmee vertegenwoordigd in het bestuur. Dit maakt beslissingslijnen korter, immers de huidige tijd vraagt om snel handelen, om daadkracht. We zijn er van overtuigd dat Deloitte met deze structuur midden in de markt staat”.