Piet Hein Meeter nieuwe CEO van Deloitte Nederland

12 december 2011 Consultancy.nl
Profiel
Meer nieuws over

Piet Hein Meeter (48) is per 1 januari 2012 benoemd tot de nieuwe bestuursvoorzitter van Deloitte Nederland. Peter Bommel (50) is verkozen tot vice-voorzitter en Cees de Boer (51), die al onderdeel uitmaakt van het huidige bestuur, blijft als CFO/COO in het bestuur.

De huidige CEO, Roger Dassen, gaat zich richten op zijn wereldwijde rol. Dassen is in juni 2011 benoemd tot Global Managing Director Clients, Services and Talent binnen het wereldwijde Executive Committee van Deloitte. Dassen heeft Deloitte Nederland zeven jaar lang geleid.

“We zijn Roger dankbaar voor hetgeen hij voor Deloitte heeft betekend. Hij heeft een groot aandeel gehad in de mooie positie die Deloitte nu in de markt heeft”, aldus Piet Hein Meeter. “Aan het nieuwe bestuur de taak Deloitte nog verder te brengen. Ik geloof in onze innovatiekracht. Mijn doel is dat het merk Deloitte bekend staat als innovatief en IT-enabled. Een organisatie die mensen de ruimte geeft om zelf keuzes te maken en nieuwe initiatieven te ontwikkelen”, vervolgt Meeter.

Mogelijke uitbreiding van Deloitte bestuur
Deloitte heeft ook aangekondigd dat het overweegt om het bestuur uit te breiden. In de afgelopen jaren bestond het bestuur uit drie leden; Roger Dassen, Cees de Boer en Jorrit Volkers. Het partnerteam evalueert de mogelijkheid om de samenstelling uit te breiden naar meer bestuursleden.

Over Piet Hein Meeter
Piet Hein Meeter is de huidige Managing Partner van de Tax praktijk van Deloitte. Piet Hein is afkomstig van Arthur Andersen. Hij werkt sinds 2002 - na de overname van Arthur Andersen door Deloitte – voor het Big Four kantoor.

Over Peter Bommel
Peter Bommel is de huidige Managing Partner van de Audit praktijk van Deloitte. Hij werkt voor Deloitte sinds 1999 en is o.a. ook wereldwijd verantwoordelijk voor de Energy & Resources tak van Deloitte.

Over Cees de Boer
Cees de Boer (1960) werkte van 1981 tot 2002 bij Arthur Andersen. Hij heeft daar 8 jaar gewerkt voor de Accountingdivisie, heeft vervolgens 3 jaar bij Arthur Andersen in Londen gewerkt en werd in 1992 benoemd tot partner in Nederland. In 1993 werd Cees verantwoordelijk voor de Consultingactiviteiten van Arthur Andersen. Na de transactie met Deloitte in 2002 werd hij partner bij Deloitte Consulting. Eind september 2007 is Cees benoemd tot lid van de Raad van Bestuur van Deloitte als CFO en COO.