Deloitte lanceert 2012 Olympische Spelen website

17 november 2009 Consultancy.nl
Profiel
Meer nieuws over

Al sinds januari 2009 steunt adviesbureau Deloitte de London Organising Committee voor de Olympische Spelen en Paralympische Spelen (LOCOG) met het voorbereiden van de Olympische Spelen 2012 in Londen.

Deloitte heeft een zogenaamd “Tier-Two” sponsorship contract getekend met het Committee (start punt is £20 miljoen). Dit betekent dat Deloitte de exclusieve aanbieder van adviesdiensten is voor LOCOG. De diensten omvatten tax, human capital, strategy, operations en financial support. Bovendien heeft Deloitte het gebruiksrecht van de Londen 2012 merken en is zij één van de hoofdsponsors van het Britse Olympisch- en Paralympisch team.

Op 31 October, precies 1000 dagen voor de openingsceremonie van de Olympische Spelen, heeft Deloitte de officiële London 2012 externe klant website gelanceerd. De site presenteert een overzicht van alle projecten die nodig zijn om de Spelen succesvol te realiseren, case studies, het team achter de schermen en biedt tot slot voor alle inwoners van Londen en overige mensen die de Olympische Spelen volgen, de mogelijkheid om vragen te stellen over de Olympische Spelen van 2012.

Een aantal maanden terug, lekten er rapporten uit, die aantoonden dat de LOCOG een significante hoeveelheid kosten over het hoofd had gezien met betrekking tot de oorspronkelijke kostenschatting. Volgens het adviesbureau KPMG is er voor circa £159 miljoen aan extra uitgaven ontdekt. Het Programma Team heeft in een reactie laten weten dat de kosten vermoedelijk komen van een project om land te kopen. De ontdekking kwam tot stand na een systematische beoordeling van alle London Development Agency (LDA) projecten, governance en procedures opgezet door LDA’s nieuwe leiderschap.

Hoewel consulting bedrijven zoals Deloitte en KPMG over het algemeen terughoudend zijn in het bekend maken van hun klanten aan de buitenwereld, maken zij voor een groot impact- en imago project als de Olympische spelen echter een uitzondering. Adviesbureau The Boston Consulting Group is een “Tier Three” partner van LOCOG (bijdragen van tussen £5-£10 miljoen)  en heeft een aantal strategische analyses doorgevoerd m.b.t. de Spelen van 2012.

Atos Origin, de werelwijde Information Technology (IT) Partner voor de Olympische Spelen geeft regelmatig updates via de pers over haar bijdrage aan de Olympische Spelen van Vancouver in 2010 en de Olympische Spelen van Londen in 2012. Atos Origin ondersteunt het Internationaal Olympisch Comité (IOC) sinds 2002 (Salt Lake City) met IT advies en implementatie. Volgens marktanalisten vormt dit het grootste IT-contract ter wereld op sportgebied.