KPMG onthult gat van £159m voor OS 2012

15 september 2009 Consultancy.nl
Profiel
Meer nieuws over

Adviesbureau KPMG heeft £159 miljoen aan extra uitgaven voor de Olympische Spelen van 2012 in Londen ontdekt.

Het Programma Team van de Olympische Spelen Londen 2012, ondersteund door o.a. adviesbureaus The Boston Consulting Group en Deloitte, heeft aangegeven dat de kosten vermoedelijk komen van een project om land te kopen. De ontdekking kwam tot stand na een systematische beoordeling van alle London Development Agency (LDA) projecten, governance en procedures opgezet door LDA’s nieuwe leiderschap.

De LDA zei in een statement op zijn website: “Deze beoordeling en nieuwe interne financiële reguleringen gaven LDA de mogelijkheid om sommige extra uitgaven in onze Olympische budgetten te identificeren. We vroegen adviesbureau KPMG meteen om dit verder te onderzoeken en zij hebben nu ontdekt dat de extra toezeggingen een totale waarde hebben van £159 miljoen. De extra toezeggingen zijn voor een groot gedeelte gerelateerd aan de statutaire uitgaven voor de Olympische Spelen en zijn onderdeel van LDA’s historische management failures die het nieuwe leiderschap erft.”

De LDA haalde geld bij meer dan 3,000 bedrijven en individuen vandaan om een stuk land te kopen van 600 hectare in Stratford, Oost-Londen, door middel van verplichte kooporders.