Deloitte koopt public sector consultancy van BearingPoint

25 maart 2009 Consultancy.nl
Meer nieuws over

Big Four kantoor Deloitte heeft bekendgemaakt dat het de public sector tak van BearingPoint heeft overgenomen voor $350 miljoen. De verkoop was gedwongen - BearingPoint verkeert al maanden in zware moeilijkheden. Nadat de Amerikaanse tak van BearingPoint uitstel van betaling heeft aangevraagd in februari 2009 is de overname in stroomversnelling afgerond.

Overige kopers en Management Buy Outs (MBOs)

Door de financiele problemen is BearingPoint genoodzaakt om onderdelen te verkopen. Het management- en IT consultancy kantoor is in een staat van vergevorderde onderhandelingen met overige kopers (o.a. PwC, Grant Thornton) en met lokale managementteams voor de verkoop van Europese en Zuid-Amerikaanse praktijken. Bij de beursgenoteerde firma werken wereldwijd ruim 17.000 mensen.

Geschiedenis van BearingPoint

BearingPoint is een aantal jaar geleden ontstaan als verzelfstandiging van de consultancypraktijk van KPMG US. KPMG’s Amerikaanse consultingpraktijk, sinds 1997 een aparte businessunit, werd in januari 2000 afgesplitst als KPMG Consulting. In 2001 werd de firma NASDAQ-genoteerd, in oktober 2002 ging de firma naar de New-Yorkse beurs en werd de naam veranderd in BearingPoint.