Brits adviesbureau: vermijd affaire met collega

15 september 2011 Consultancy.nl

First100, een Engels adviesbureau gespecialiseerd in leiderschap, heeft een lijst samengesteld van de “zeven dodelijke bedrijfszondes” voor werknemers die in een nieuwe rol starten. Niet verrassend: een affaire beginnen met een collega staat bovenaan de lijst van bedrijfszondes die nieuwe leidinggevenden koste wat kost moeten vermijden. De zeven zondes:

1. Ga niet met een collega naar bed (tenzij je een relatie met hem of haar hebt!).
2. Blijf niet verwijzen naar “hoe we dingen bij mijn oude bedrijf deden”.
3. Vermijd teveel introductiebijeenkomsten die je niet kunt bijhouden.
4. Maak geen beslissingen om simpelweg besluitvaardig te zijn.
5. Verzuim niet mensen te ontslaan in de hoop dat ze beter worden – dat worden ze zelden.
6. Probeer het politieke spel niet te vermijden – want iedereen speelt het.
7. Vertel je personeel niet dat je de eerste drie maanden alleen maar vragen gaat stellen.

Garrett O’Keeffe van First100 liet weten: “De eerste 100 dagen in een nieuwe rol zijn op zoveel manieren belangrijk. Wanneer een leidinggevende een goede start maakt kan hij de toon zetten voor de rest van de tijd dat hij bij dat bedrijf werkt, maar het tegenovergestelde kan ook heel goed voorkomen. We hebben met honderden bedrijven gewerkt in de afgelopen zes jaar, en onze lijst van zeven zondes in je eerste 100 dagen is gebaseerd op onze ervaringen. Dit zijn enkele van de grootste blunders die nieuwe chefs maken."

De adviseur vervolgt: "Het resultaat zal zijn dat de eerste 100 dagen verloren zijn en dat er zeer weinig is bereikt. De eerste 100 dagen van een nieuwe rol vormen een essentiële tijdsperiode en zullen impact hebben op de 12 maanden daarna, en verder.”

Nieuws

Meer nieuws over