Capgemini wint groot outsouring contract bij Nokia

23 september 2010 Consultancy.nl

De Franse IT consulting groep Capgemini heeft een contract in de wacht gesleept bij Nokia Siemens Networks (NSN), waarbij een groot deel van management rondom de bestelketen van Nokia wereldwijd aan Capgemini wordt uitbesteed.

Capgemini Outsourcing Services (dochteronderneming van Capgemini), zal verantwoordelijk worden voor het voorbereiden van leveringen aan klanten, het beheren van klantenbestellingen en het factureren aan klanten, terwijl de klantgerichte activiteiten zelf bij Nokia zullen blijven.

Als gevolg van het contract zullen 390 werknemers van Nokia in Brazilië, China, Duitsland, Finland en India overgaan naar Capgemini. Bovendien zullen meer dan 300 leveranciers van Nokia hun werk voortzetten onder regie van het adviesbureau.

Er worden verder geen financiële details van het contract bekendgemaakt.

Applicatiemanagement diensten uitbesteed aan Accenture

In oktober 2009 maakte Nokia bekend dat het ook een 3-jarige IT contract had ondertekend met concurrent Accenture. Nokia heeft haar applicatiemanagement services, die bepaalde HR, financiële en controlefuncties ondersteunen alsmede Nokia producten en platformen, aan Accenture uitbesteed.

Nieuws

Meer nieuws over