Capgemini heeft beste sollicitatieprocedure

06 december 2009 Computable

ICT-dienstverlener Capgemini reageert het best op sollicitatiebrieven. Dat blijkt uit onderzoek van internetbedrijf Interned-ID. Voor het project SollRespons 2009 stuurden de onderzoekers sollicitatiebrieven naar 117 bedrijven in dertien verschillende branches. Zonder dat de werkgevers het wisten, werden hun reacties getest op snelheid, accuratesse, kwaliteit en inhoud.

De volgende adviesbureaus zijn onderzocht in de rubriek ICT:

 SollRespons Positie  Adviesbureau  Totaal Score
1  Capgemini 180
4  Getronics 170
9  Eiffel 168
21  Atos Origin 160
33 Ordina 155
45 Logica 148
48  Ernst & Young 145

 

Bij deze zogeheten ‘mistery sollicitaties' kwam adviesbureau Capgemini als beste uit de bus. Het volgende ICT-bedrijf in de lijst is Getronics dat een vierde plaats kreeg. Verderop in de lijst komen ook Atos Origin, Ordina, Logica en Ernst & Young voor. Volgens de onderzoekers reageerde een op de vijf onderzochte werkgevers niet op de sollicitatiebrief. Vooral de fictieve sollicitant Anouar zou weinig reacties krijgen.

Wervingssites

Het onderzoeksrapport beschrijft niet alleen de reactiesnelheid van werkgevers, maar ook de wervingssites van bedrijven. ‘Vrijwel alle organisaties bieden hun vacatures online aan, alleen de mogelijkheden om ook online te solliciteren blijken vaak beperkt', aldus de onderzoekers. ‘Op 35 van de 117 onderzochte sites stond geen uitgebreide organisatieomschrijving en slechts 49 organisaties publiceerden de arbeidsvoorwaarden.' Ruim tachtig organisaties zouden helemaal geen informatie geven over hun sollicitatieprocedure.

Nieuws