Britse overheid huurt 31 adviesbureaus in voor 600 mln

06 februari 2012 Consultancy.nl
Profielen

De Britse overhead heeft een mantelcontract van maar liefst €600 miljoen toegekend aan 31 adviesbureaus. Het contract behelst IT consulting diensten op het gebied van cloud computing, software, hardware en beheer & onderhoud. Management consulting en ICT dienstverleners Atos en Logica zijn onderdeel van het contract.

Het contract is onderdeel van het programma ‘Local Government Software Application Solutions’. Met het programma wil de overheid het aantal partners dat ICT diensten aan lokale overheden verkoopt verkleinen, met als doel om betere fees af te dwingen en de kwaliteit van dienstverlening te verhogen door langere relaties op te bouwen met externe leveranciers. Onder het mantelcontract kunnen lokale overheden en gemeenten diensten tegen korting en vaste KPI’s inkopen bij de voorgeselecteerde adviesbureaus. De diensten zijn onderverdeeld in vier categorieën:
- Management & Finance
- Social Care & Education
- Communities
- Environment & Public Protection

De 31 adviesbureaus
Adviesbureaus onderdeel van het mantelcontract zijn: Aareon, Asidua, Atkins, Atos, Bramble, Capita, CACI, Civica, Compass Informatics, Corelogic, Hitachi, HTK, Idox, Innogistic, Ipswich, Lagan, Liberata, Liquidlogic, Logica, Managememycomplaints.com, Methods Consulting, Mott MacDonald, Mouchel, Northgate, Oxford Computer Consultants, Pitney Bowes Software, RSK Business Solutions, Siemens, Sirsi, Swift Datapro Software, System Associates, Valueworks, Whitespace Waste Software, Zipporah.