Booz & Company: Focus op online shopper marketing

16 maart 2011 Consultancy.nl

Shopper marketing is een van de snelst groeiende segmenten op de advertentie- en promotiemarkt. Fabrikanten gebruiken verschillende middelen om hun waar onder de aandacht van de consument te brengen. Dit kan de zoekende consument zijn, de consument thuis of in de winkel. De fabrikanten gebruiken naast traditionele middelen steeds meer digitale tools, zo wordt duidelijk uit het onderzoek `Shopper Marketing 4.0: Building Scalable Playbooks That Drive Results`. Het onderzoek is samengesteld door Grocery Manufacturers Association (GMA) in samenwerking met Booz & Company.

Ruim 55% van de ondervraagde fabrikanten verwacht dat hun investeringen in shopper marketing de komende jaren met 5% per jaar zal stijgen. Bedrijven investeren minder in de traditionele media en richten hun aandacht meer op platformen. De platformen liggen dichter bij het moment van aankoop, waardoor een directe relatie met de klant wordt opgebouwd en de resultaten meetbaarder en inzichtelijker zijn.

Consumenten oriënteren zich steeds vaker eerst online alvorens een aanschaf te doen. De koopjesjagers knippen niet langer alleen bonnen uit en bladeren folders door maar zijn ook op zoek naar digitale koopjes. De shopper marketeer gebruikt diverse digitale instrumenten, waaronder thematische content op websites, mobiele apps, zoekmachines en social media.

Nieuws

Meer nieuws over