Berenschot en VKA masterclass voor ambtenaren

21 februari 2011 Consultancy.nl

Berenschot organiseert samen Verdonck Klooster & Associates en Nicis de masterclass ‘Bouwplaats voor Innovatieve samenwerkingsarrangementen’. De masterclass start in maart 2011 en omvat 5 bijeenkomsten.

Beschrijving

Gemeenten staan de komende jaren voor een aantal grote opgaven, terwijl de middelen zullen verminderen. Ze moeten onder andere initiatieven nemen op de onderkant van de arbeidsmarkt, de zorg en de jeugdzorg, een ondernemersplein oprichten en het kraakverbod handhaven.

Eén van de meest effectieve manier om deze nieuwe uitdagingen aan te pakken is om meer samenwerking te zoeken met andere gemeenten, andere bestuurslagen, het maatschappelijk middenveld en de samenleving. Om zo kansen te pakken, nieuwe ontwikkelingen op gang te helpen, en om noodzakelijke veranderingen te realiseren. Kortom: er is alle reden om aan ‘innovatieve samenwerkingsarrangementen’ te bouwen.

Doelgroep

Deze bouwplaats is uitermate geschikt voor strategen en topmanagers, die binnen een gemeente met complexe veranderprocessen, taakstellingoperaties of stelselherzieningen aan de slag moeten, en voor (senior) beleidsadviseurs/strategen, die binnen één van de gekozen vier inhoudelijke domeinen werkzaam zijn.

Bij voorkeur nemen zij als teams van 2 á 3 personen uit een gemeente deel aan de bouwplaats. Juist de combinatie maakt het mogelijk om de complexiteit van dit type vraagstukken in de leergang handen en voeten te geven en vergroot de meerwaarde voor de deelnemers en voor uw gemeente.