BearingPoint sluit samenwerking met Be Informed

19 oktober 2011 Consultancy.nl

Management en technology adviesbureau BearingPoint heeft een exclusieve samenwerkings-overeenkomst afgesloten met softwareleverancier Be Informed. De twee partijen formaliseren hiermee hun eerdere samenwerking voor de Belastingdienst Caribisch Nederland. In juli werd bekend dat BearingPoint, Be Informed en O&i de ICT Aanbesteding Award 2011 hebben gewonnen voor de effectieve aanbesteding van een nieuw ICT-systeem van de Belastingdienst op Caribisch Nederland.

Doel van de samenwerking is het gezamenlijk bedienen van klanten in het Caribisch gebied en het realiseren van een off shore center voor klanten in bijvoorbeeld Nederland en de Verenigde Staten.

Be Informed werkt sinds eind juli ook formeel samen met BPM adviesbureau O&i.

Achtergrond van de samenwerking
Sinds 10 oktober 2010 zijn Bonaire, Sint Eustatius en Saba (tezamen Caribisch Nederland) bestuurlijk gezien openbare lichamen die als bijzondere gemeenten functioneren binnen het land Nederland.

Dit jaar werkten BearingPoint en Be Informed al mee aan het ICT-systeem ter ondersteuning van de nieuwe heffings- en inningswetgeving door de Belastingdienst Caribisch Nederland. Deze eerste Europese aanbesteding in de Cariben, werd door branchevereniging ICT~Office onderscheiden met de ICT Aanbesteding Award 2011. Daarnaast zijn in Caribisch Nederland opdrachten uitgevoerd voor SVB Curaçao en SVB Bonaire.

Nieuws