Bain & Company: Internet TV geen bedreiging voor TV

29 september 2007 Computer Idee

Internet TV vormt geen bedreiging voor de gewone TV. Dat concludeert adviesbureau Bain & Company in een onderzoek naar de Digitale Video Consument. Over vijf jaar, in 2012, zal nog maar 20% van het kijken 'on demand' zijn - dus via iPod, mobieltje en computer. De ouderwetse televisie blijft dus in ieder geval de komende jaren nog een grote rol spelen.

Daar zijn een aantal redenen voor, aldus Bain & Company. Zo is - en dit lijkt een open deur - televisie kijken iets heel anders dan internetten. Televisiekijken wordt door hen een 'lean back'-ervaring genoemd, terwijl de pc een 'lean forward'-ervaring is. In goed Nederlands: een passieve en een actieve bezigheid.

Ook zegt het strategy consulting bureau dat er momenteel weinig aanwijzingen zijn dat internetgebruik ten koste gaat van tv-kijken. De gemiddelde tv-kijktijd is meer dan 3,4 uur per dag, en blijft nog steeds toenemen. Daarnaast zal het het toenemende gebruik van PVR's (personal video recorders) en HD-tv ervoor zorgen dat mensen ook niet massaal overstappen op internettelevisie. Pas over een jaar of tien zal on demand-tv belangrijker worden. Dan wordt de groep mensen voor wie internetkijken nu al redelijk normaal is, de 10- tot 15-jarigen, namelijk volwassen.

Nieuws

Meer nieuws over