Ex-Hay Group adviseurs richten Hamstra x Geysen op

26 september 2011 Consultancy.nl

Adviesbureau Hamstra x Geysen is begin deze maand opgericht door Lianne Hamstra en Annemarie Geysen. De twee adviseurs hebben beide meer dan tien jaar ervaring in de adviesbranche en hebben in het verleden gewerkt bij o.a. Boer & Croon, Ernst & Young en Hay Group. Hamstra x Geysen gaat zich richten op vraagstukken op het gebied van besturing, beloning en organisatie.

Hamstra x Geysen zien dat CEO en HR directeuren onvoldoende met elkaar in gesprek zijn over het onderwerp besturing en organisatie-inrichting. Hamstra: “Organisaties die bewust bestuurd worden zijn effectiever en dus succesvoller. Besturing dient een prominente plek in te nemen op de management en HR agenda”. Geysen: “Daarnaast worden veel organisaties nog bestuurd op basis van verouderde inzichten als het gaat om het aansturen en motiveren van mensen:. In effectieve organisaties zijn de harde en zachte besturing onlosmakelijk met elkaar verbonden”.

Over Lianne Hamstra

Lianne Hamstra begon na haar studie aan de RSM Erasmus Universiteit haar carrière bij congrescentrum ´De Doelen´ in Rotterdam. Na 3 jaar maakte ze de overstap naar Hay Group, waar ze meer dan 11 jaar werkzaam was op het gebied van Human Resources en Business Development. In april 2008 maakte ze de overstap naar Big Four kantoor Ernst & Young waar ze aan de slag ging als Senior Manager Human Resources. Twee jaar later besloot ze om voor zichzelf te beginnen en richtte ze adviesbureau ‘Lianne Hamstra Organisatieadvies en Strategisch HRM’ op. Naast haar eigen activiteiten was Hamstra aangesloten bij Boer & Croon als freelance manager. In februari 2011 besloot ze om samen met ex-Hay Group collega Annemarie Geysen om Hamstra x Geysen op te richten. 

Over Annemarie Geysen 

Na haar studie Social Organizational Psychology aan Universiteit Utrecht is Annemarie Geysen begonnen als HR medewerkers bij energieconcern Nuon. Na een jaar bij Nuon, in 1995, maakte ze de overstap naar ICT dienstverlener Pink Roccade. Drie jaar later trad ze in dienst bij Hay Group waar ze net als Lianne Hamstra werkzaam was op o.a. het gebied van HR en Business Development. Ruim negen jaar later, in november 2007 verhuisde Geysen van het HR adviesbureau naar de FME, een ondernemersorganisatie in de technologische industrie. Na dienstverbanden bij Heerema Fabrication Group (producent van grote installaties in de olie & gas sector) en waterbedrijf Vitens werd Geysen in februari 2011 mede-oprichter van Hamstra x Geysen.

Nieuws

Meer nieuws over