Accenture weer nummer 1 in Outsourcing Top 100

11 mei 2011 Consultancy.nl

Accenture handhaaft nummer één positie in Outsourcing Top 100

Accenture staat nummer 1 op de nieuwste Global Outsourcing 100 lijst van de International Association of Outsourcing Professionals (IAOP®). Hiermee bereikt het bedrijf voor het vierde jaar op rij de koppositie als beste wereldwijde leverancier van outsourcing services. In de top 100 staan verschillende gerenommeerde adviesbureaus, waaronder CSC (#7), Capgemini (#14), Aon Hewitt (#28) en Towers Watson (#65).

Global Outsourcing 100
De Global Outsourcing 100 is opgezet om bedrijven op basis van een objectieve methodologie te ondersteunen bij het vergelijken en selecteren van serviceproviders. De lijst wordt samengesteld volgens een strikte juryprocedure die de providers op achttien criteria beoordeelt. De uiteindelijke ranglijst is gebaseerd op een gewogen gemiddelde van scores op onderdelen zoals competenties, omvang, groei, managementvaardigheden en klantreferenties. 

"Het voor de vierde achtereenvolgende keer bereiken van de nummer één positie is zeker een mooie prestatie van Accenture, gezien de kwaliteit van de dienstverleners en de toegenomen wereldwijde concurrentie" zegt IAOP voorzitter Michael Corbett. "Voor toonaangevende outsourcingbedrijven is een hoge score in de Global Outsourcing 100 een strategisch doel. Het doorlopen van de strenge aanmeldingsprocedure komt ten goede aan zowel alle partijen die zich aanmelden voor de lijst, als aan marktpartijen bij het helpen van betere inkoopbeslissingen.”

Marc Korthout, Executive Director Business Process Outsourcing van Accenture: “De Global Outsourcing 100 lijst stelt de beste dienstverleners in de outsourcingbranche vast. Op aspecten als managementcapaciteiten, competenties, groei en grootte komt Accenture als beste uit de bus. Dit is een prachtige erkenning van waar we met het hele wereldwijde outsourcing team hard voor werken. De bevestiging van klantreferenties die bij het vaststellen van de lijst een rol speelt, is echter het grootste compliment. Het leveren van het beloofde resultaat van outsourcing is ten slotte waar het allemaal om draait.”

Over Accenture
Accenture is een wereldwijd bedrijf dat dienst aanbiedt op het gebied van management consulting, technology services en outsourcing. Meer dan 215,000 mensen zijn in dienst bij het adviesbureau.

Nieuws

Meer nieuws over