Accenture wil kantoren BearingPoint Azie overnemen

19 februari 2009 Consultancy.nl
Meer nieuws over

Bronnen binnen Accenture hebben uitgelekt dat het adviesbureau interesse heeft om de activiteiten van BearingPoint in Azië over te nemen. Accenture heeft fusie en overname tussenpersoon Duff & Phelps ingehuurd om de mogelijkheden tot een overname te onderzoeken. Duff & Phelps is volgens bronnen al begonnen met een due diligence. Daarnaast heeft de tussenpersoon het MT van BearingPoint benaderd om de onderhandelingen op te starten.

BearingPoint heeft op woensdag failliesement aangevraagd in de VS (Chapter 11 bankruptcy protection) en verkeert in ernstige financiële problemen. Volgens BearingPoint gelden de problemen alleen voor de Amerikaanse kantoren, buitenlandse kantoren in Europa en Azië presteren financieel naar behoren. Het management team van BearingPoint Azië heeft alle adviseurs per e-mail laten weten dat er nog geen sprake is van een overname.

Over BearingPoint

BearingPoint is in 2002 ontstaan nadat KPMG Consulting haar naam veranderde in BearingPoint. Het hoofdkantoor van BearingPoint Azië is gevestigd in Tokyo, Japan.