Accenture tekent contract met Britse TV-zender ITV

02 maart 2010 Consultancy.nl
Profiel
Meer nieuws over

ITV, een van Engeland’s grootste omroepen, zal zijn desktop services, help desk en data center management later dit jaar overplaatsen naar Accenture. Financiële voorwaarden van de vijfjarige overeenkomst zijn niet bekend gemaakt door het adviesbureau.

Accenture toonde zijn visie en capaciteiten in de industrie aan ITV in het Accenture Innovation Centre for Broadband, een gespecialiseerde faciliteit in Rome welke klanten bedient die innovatieve video-oplossingen zoeken die snel van idee naar realiteit kunnen worden getransformeerd. In het centrum ontwerpt en implementeert een team van specialisten complexe oplossingen voor toonaangevende mediaorganisaties in Europa.

“ITV is zijn bedrijf aan het transformeren, en werken met Accenture zal ons de flexibiliteit geven die we nodig hebben terwijl ons bedrijf verandert”, zei Richard Cross, Group Technology Director bij ITV. “Onze keuze voor Accenture geeft ons de mogelijkheid om toegang te krijgen tot de capaciteiten van wereldklasse die het Accenture Innovation Centre for Broadband kan leveren. Hun uitgebreide ervaring in web TV, over-the-top services en de digitale supply chain zal ons helpen bij het transformeren van ons bedrijf.”

“ITV heeft Accenture om twee redenen gekozen: ten eerste Accenture’s mogelijkheid om de IT-infrastructuur en applicatiemanagement-diensten te leveren die ITV nodig heeft en Accenture’s uitgebreide ervaring in de omroepindustrie, en ten tweede onze innovatieve visie op de gebieden van digitale TV en het digitale huis”, zei Stuart Orr, ITV client account director van Accenture. “Ik ben blij om samen te werken met ITV en hun bedrijf te helpen nu het in de komende jaren zal veranderen.”