Accenture saneert Senior Managers & Partners

25 augustus 2009 Consultancy.nl

Adviesbureau Accenture saneert 336 leidinggevende senior posities. De ontslagen komen als onderdeel van een bredere reorganisatie die eerder deze maand werd aangekondigd. Doel is om opnieuw te focussen op talent en hulpbronnen in gebieden met een hoge vraag, zoals de gezondheidszorg, analysering, digitale services, mobiliteit en opkomende technologieën, en daarnaast het terugbrengen van de “buitensporige capaciteit in onroerend goed”.

De ontslagen zouden onderdeel kunnen zijn van een strategie om geld vrij te maken voor acquisities. Hoofd strategie en bedrijfsontwikkeling, Karl-Heinz Floether, was een van de 10 leidinggevenden die opnieuw werden aangenomen bij Accenture.

Accenture is genoemd als bieder op sommige van de aandelen van het failliete BearingPoint. Dat bedrijf is uiteengevallen in verschillende onderdelen, inclusief bedrijven in opkomende markten. Het valt sinds februari onder Chapter 11.

Desondanks hebben de concurrenten Deloitte en PricewaterhouseCoopers (PwC) tot nu toe de meeste aandelen van BearingPoint overgekocht in de V.S en Azië. BearingPoint heeft onlangs een definitieve overeenkomst gesloten met zijn Europese management team voor een Management Buy Out (MBO) van de Europese, Midden-Oosten en Afrikaanse (EMEA) bedrijven voor een gezamenlijke prijs van ongeveer €51 miljard.

Nieuws