Capgemini ondersteunt Office Depot met IT integratie

05 februari 2015 Consultancy.nl

Office Depot heeft Capgemini ingehuurd om te ondersteunen bij de post-fusie integratie op het gebied van finance & accounting en IT. Het nieuwe contract komt bovenop de reeds bestaande relatie tussen de twee bedrijven – Capgemini helpt Office Depot sinds 2011 bij het stroomlijnen van financiële processen.

Met meer dan 66,000 werknemers wereldwijd is Office Depot een van de grootste wereldwijde aanbieders van kantoorproducten en –diensten. De organisatie werd officieel opgericht in november 2013, na de fusie tussen Office Depot en OfficeMax. Als onderdeel van de fusie werd een grootschalig integratieprogramma gelanceerd. In het kader hiervan werd de ambitie uitgeproken om jaarlijks $400 - $600 miljoen aan synergieën te realiseren. De fusie tussen de twee partijen is een van de grootste uit de geschiedenis van de sector en kent een kostenplaatje van zo’n $2 miljard. Office Depot verwacht in 2017 break-even te zullen draaien en vanaf dat jaar te kunnen profiteren van de fusie.

Capgemini ondersteunt Office Depot met IT integratie

Om de post-fusie integratie tot een goed einde te brengen, werd een speciaal programmateam opgezet, dat vanuit de VS de integratieplanning en -oplevering leidt en de behaalde resultaten meet. Voor twee functionele gebieden, finance & acccounting en IT, schakelde Office Depot de expertise in van Capgemini, een van ’s werelds top-10 aanbieders van consultancy- en technologiediensten. Capgemini wordt gevraagd om applicatiebeheer te leveren, ter ondersteuning van de integratie van OfficeMax’s legacy IT-systemen. Daarnaast zal Capgemini testingdiensten leveren aan meer dan 70 IT-projecten die in het kader van de fusie plaatsvinden. Door verder een Testing Center of Excellence voor Office Depot op te zetten, voorziet Capgemini in een volwassen testing-functie, die beschikt over een grote hoeveelheid best practices in migratietrajecten.

Gevraagd naar waarom juist Capgemini werd uitgekozen uit de diverse concurrerende adviesbedrijven, zegt Office Depot Chief Information Office (CIO) Todd Hale het volgende: “Met Capgemini’s diepgaande kennis van de retailsector en een bewezen track record op het gebied van migratieprojecten in een snel veranderende context, wisten wij dat dit team en de diensten die ze leveren goed aansluiten op onze business roadmap.” Hale licht de samenwerking verder toe: “Onze samenwerking is erop gericht om een wereldwijde transformatie tot stand te brengen. Dit zal niet alleen ons operationele raamwerk verbeteren in dit nieuwe bedrijf, maar ook ons management en onze mensen voorzien van waardevolle inzichten om bedrijfsprocessen te stroomlijnen en meer waarde te leveren aan onze klanten en business partners.”

Reactie Capgemini
Christopher Stancombe, lid van de Group Executive Committee bij Capgemini is positief over de nieuwe opdracht: “Wij zijn verheugd dat onze samenwerking met Office Depot is verlengd, waarmee wij een integrale business partner worden in hun wereldwijde herstructurering,” aldus Stancombe, om daaraan toe te voegen: “We blijven ons focussen op het verbeteren van Office Depot’s productiviteit en het versnellen van waardecreatie door het verlenen van de nieuwste business- en IT-oplossingen, wat zal bijdragen aan kostenreducties en aan een betere performance in al hun zakelijke activiteiten.”

Capgemini - Algemeen

Ook Ted Levine, global sector leader van de consumer products & retail praktijk bij Capgemini, legt de toegevoegde waarde van Capgemini uit: “De diversiteit van onze expertise gecombineerd met de breedte van de services die wij kunnen bieden, zorgen ervoor dat wij Office Depot goed kunnen helpen om maximale waarde te halen uit de fusie op een belangrijk punt in de geschiedenis van het bedrijf.”

BPO deal uitgebreid
De deal tussen de twee partijen komt bovenop een reeds lopend contract. Sinds 2011 helpt Capgemiini Office Depot bij het stroomlijnen van financiële processen, waaronder business process outsourcing dienstverlening. Dat contract zou oorspronkelijk lopen tot 2016, maar wordt met de nieuwe deal meteen verlengd tot 2020.

Nieuws