PwC stelt Yvonne Brzesowsky-Ruys aan als partner

19 januari 2015 Consultancy.nl

PwC heeft per1 januari 2015 Yvonne Brzesowsky-Ruys aangesteld als partner. Brzesowsky-Ruys , die afkomstig is van Capgemini, voegt zich bij de adviespraktijk van PwC, waar zij zich zal inzetten op de verdere uitbreiding van de dienstverlening binnen de energie- en nutssector.

Yvonne Brzesowsky-Ruys
Yvonne Brzesowsky-Ruys heeft meer dan 20 jaar werkervaring, waarvan het overgrote merendeel in de adviesbranche. Ze begon haar loopbaan in 1993 bij PTT Telecom (tegenwoordig KPN*) en vestigde zich in Boedapest. Van daaruit ondersteunde ze de ambitie van het bedrijf om in Hongarije een sterke positie te veroveren. Medio 1995 vertrok ze naar ICT-organisatie Unisource, waar ze verantwoordelijk was voor marketing en de verkoop van pan-Europese netwerken aan Japanse organisaties als Sony, Nissan en Nippon Denso. Bovendien vervulde ze de rol van relatiemanager voor in Azië gevestigde Nederlandse multinationals. Na zo’n drie jaar keerde ze terug van Japan (Tokyo) naar Nederland, en koos ze wederom voor het oude nest, KPN.

Tussen 1998 en eind 2006 bekleedde Brzesowsky-Ruys diverse management- en leidinggevende rollen bij KPN. In haar laatste rollen was ze verantwoordelijk voor de internationale verkoop van KPN’s mobiele business unit en was ze Director Business Development voor de startup Sympac, een service provider gericht op internationale mobiele communicatie - en sinds 2009 onderdeel van KPN.

Yvonne Brzesowsky-Ruys - PwC

Vervolgens, na een periode van twee jaar bij ICT-dienstverlener Ordina, waar ze circa 40 grote corporate accounts beheerde, vertrok Brzesowsky-Ruys naar Capgemini. Bij de consultancy- en IT dienstverlener leidde ze de Energy, Utilities & Chemicals industriepraktijk, en was ze betrokken bij projecten voor grote klanten als Essent, TenneT, Alliander, Stedin, Enexis, Gasunie, AkzoNobel en Sabic. Ook liep ze voorop in de ontwikkeling van nieuwe proposities, zoals de ‘Digital Utilities Transformation’ dienstverlening, waarover Consultancy.nl in februari 2013 schreef. Het afgelopen jaar hield Brzesowsky-Ruys zich bezig met de uitrol van ‘smart meters’, een van de belangrijkste trends en groeigebieden binnen de energiemarkt.

PwC
Per 1 januari 2015 besloot Brzesowsky-Ruys  een nieuwe uitdaging aan te gaan, en sloot ze zich aan bij het Big 4 kantoor PwC. Als Partner binnen PwC Advisory krijgt ze de taak om PwC’s energie- en nutssector op te bouwen.

Eerder deze maand breidde PwC Advisory het team al uit met voormalig Deloitter Bart Wassink.

* Op 1 januari 1989 werd het Staatsbedrijf der PTT omgezet in Koninklijke PTT Nederland, kortweg KPN.

Nieuws

Meer nieuws over