FTI Consulting en Desai Haribhakti dagen Big 4 uit

02 januari 2015 Consultancy.nl

Consultancybureau FTI Consulting gaat samenwerken met Desai Haribhakti, een auditgigant uit India, met de doelstelling om een sterker front te vormen tegen de Big Four, met name op het gebied van forensisch onderzoek.

FTI Consulting en Desai Haribhakti gaan samenwerken in forensics, of corporate onderzoeken. De concurrentie is hevig. De Big Four – EY, KPMG, Deloitte en PwC – zijn leiders, zowel wereldwijd als lokaal in India, terwijl kleinere operaties, zoals BDO, Kroll en Grant Thornton hun aanwezigheid in de Indiase nichemarkt fors aan het uitbouwen zijn.

De zet van FTI Consulting en Desai Haribhakti om hun internationale en lokale expertise te consolideren speelt in om een bredere verandering in het Indiase accountancylandschap. Zo is bijvoorbeeld onlangs een nieuwe Companies Act ingevoerd, een wet die stelt dat alle grote Indiase bedrijven elke 10 jaar van auditor moeten veranderen, vergelijkbaar met de Wet op het accountantsberoep die per 1 januari 2013 in ons land is ingetreden. Tegen deze achtergrond zijn Indiase bedrijven druk bezig met het verbeteren van hun corporate governance, en schakelen ze in toenemende mate zakelijke dienstverleners in om hun financiële bedrijfsvoering op peil te houden. Volgens schattingen van marktanalisten groeit de forensische consultancymarket in India de komende periode met meer dan 15% per jaar.

FTI Consulting en Desai Haribhakti dagen Big 4 uit

“De Indiase forensische markt groeit snel en zal alleen maar verder groeien, gezien de nadruk van de overheid omtrent goede corporate governance. Het risico van fraude wordt steeds groter en private equity spelers, die in Indiase bedrijven investeren, vragen steeds vaker om een forensische audit voordat zij investeren,” zegt Anuh Bugga, Managing Director bij FTI Consulting. Niet alleen FTI en Desai Haribhakti reageren op de veranderingen; ook internationale branchegenoten zoals Grant Thornton en BDO zoeken naar manieren om hun aanwezigheid in de veranderde Indiase adviesmarkt te consolideren.

Voor Desai Haribhakti is dit de tweede samenwerking in evenveel jaren, waarbij het vorig jaar in april omgevormd werd van Haribhakti & Co en DB Desai & Co – toentertijd India’s grootste accountancybureaus. Nu, met de combinatie van de lokale kennis van Desai Haribhaktis met FTI Consulting’s internationale voetafdruk, durft de joint business de concurrentie aan te gaan met de Big Four.

Nieuws

Meer nieuws over