Bird & Bird en KPMG steunen YES!Delft startups

24 december 2014 Consultancy.nl
Profiel

Na recentelijk een samenwerking te hebben afgesloten met PNO Consultants heeft YES!Delft nu ook een partnership afgesloten met zakelijk dienstverlener KPMG en advocatenkantoor Bird & Bird. KPMG gaat de ondernemers van het Delftse netwerk ondersteunen met accountancy-, consultancy-  en innovatiediensten, terwijl de advocaten van Bird & Bird advies zullen leveren op juridisch en IP-vlak.

YES!Delft
YES!Delft, ofwel Young Entrepreneurs Society Delft – werd tien jaar geleden opgericht, en stimuleert sindsdien studenten, professionals en wetenschappers bij ondernemerschap, en ondersteunt hen bij het realiseren van hun ambities. In het zogenaamde YES!Delft Ecosystem worden innovatieve start-ups ondersteund bij het omzetten van hun idee naar een businessplan dat in de markt gezet kan worden. Dankzij deze incubator zijn inmiddels veel innovatieve startups uitgegroeid tot spelers van wereldniveau, en worden nu de toonaangevende spelers van de toekomst gevormd. Het netwerk biedt inmiddels werk aan 800 werknemers. 

Wouter de Bruijne, Commercieel Directeur van YES!Delft over het succes van het netwerk: “We hebben een toppositie in Europa. In 2013 is er meer dan €110 miljoen geïnvesteerd in onze start-ups. Dat vloeit grotendeels terug naar Delft en de regio. Het bedrag dat de gemeente investeert, betaalt zich dus extra terug.” En daarnaast is er nog de indirecte impact, met 140 bedrijven die vanuit YesDelft! gestart zijn. De Bruijne: “Een offshorebedrijf als Ampelmann is hier gegroeid. Vorige week werd bekend dat Schiphol het lasersysteem van het Delftse Birds Control Group gaat inzetten om vogels van de startbaan te verjagen.”

YES!DELFT

Partners
YES!Delft wordt ondersteund door diverse partners en de afgelopen jaren breidde dit partnernetwerk zich flink uit. Afgelopen maand maakte YES!Delft nieuwe partners bekend, waaronder Havenbedrijf Rotterdam, TBI en Aramco Overseas. Maar ook vanuit de adviesbranche dienen nieuwe partners zich aan. Zo sloot afgelopen oktober PNO Consultants zich aan bij YES!Delft om het netwerk te ondersteunen op het gebied van financierings- en subsidievraagstukken.

KPMG en Bird & Bird
Inmiddels hebben ook zakelijk dienstverlener KPMG en advocatenkantoor Bird&Bird zich bij het YES!Delft netwerk aangesloten. De twee nieuwe partners zullen YES!Delft ondersteunen met hun diverse programma’s om start-ups, spin-offs en R&D teams van organisaties te trainen in ondernemerschap. Een voorbeeld van zo’n programma is het YES!Delft Launchlab, een concept waarbij in enkele maanden een idee wordt omgezet naar een waardevol businessmodel. Specifieker gekeken zal KPMG accountancy-, consultancy-  en innovatiediensten bieden en zal advocatenkantoor Bird & Bird YES!Delft juridisch ondersteunen en op het vlak van bijvoorbeeld intellectueel eigendom.

Edo Roos Lindgreen & Pauline Vos

Voor adviesbureau KPMG is de samenwerking met YES!Delft voornamelijk een investering in de toekomst. Edo Roos Lindgreen, Partner bij KPMG. “KPMG ziet de samenwerking met YES!Delft als een investering in de toekomst. YES!Delft’s start-ups zijn een bron van innovatie voor onze klanten en ons. We kunnen beide profiteren van elkaars kennis en netwerk.” Ook het internationale advocatenkantoor Bird & Bird ziet uit naar de samenwerking met YES!Delft: “Een team van jonge, getalenteerde advocaten zal de bedrijven adviseren. Samenwerken met creatieve, jonge ondernemers is voor een internationaal en innovatief hightech advocatenkantoor een grote verrijking”, vertelt Pauline Vos, Partner bij Bird & Bird.