Jong Berenschot start samenwerking met College-Club

29 december 2014 Consultancy.nl 2 min. leestijd
Profiel
Meer nieuws over

Organisatieadviesbureau Berenschot gaat per 1 januari 2015 een samenwerking aan met College-Club. De avondcolleges die College-Club organiseert sluiten goed aan bij de verschillende sociale en wetenschappelijke activiteiten die Jong Berenschot organiseert.

College-Club
College-Club is opgericht door Frédérique Lips, die daarvoor jarenlang had gewerkt in de advocatuur. Terwijl ze werkzaam was als advocaat wilde zij zich naast haar baan verdiepen in geschiedenis en politicologie, en omdat er weinig mogelijkheden beschikbaar waren, besloot ze om zelf het initiaitef te nemen tot het organiseren van kortlopende avondcurricula in deze vakken. In augustus 2011 werd de eerste reeks gestart en wegens groot succes besloot ze in augustus 2012 de advocatuur vaarwel te zeggen en zich volledig te richten op College-Club.

Inmiddels behoort College-Club tot een gevestigde naam onder young professionals – in de afgelopen twee jaar hebben zo'n 60 docenten, experts van onder meer universiteiten en onderzoeksinstellingen, bijgedragen aan een van de avondsessies.

College Club - Jan Peter Balkenende

Kennis verbreden
College-Club heeft als doel algemene kennis te verbreden en uit te diepen, op het vlak van zowel persoonlijke ontwikkeling, maar ook opdat er in de zakelijke omgeving beter gepresteerd kan worden. Door een bredere algemene ontwikkeling kunnen professionals adviezen geven vanuit een breder perspectief dan slechts het eigen vakgebied. Onderwerpen als geschiedenis, politicologie, economie, theologie, letterkunde en kunstgeschiedenis komen aan bod bij de club.

Samenwerking
Jong adviseurs van Berenschot, verenigd in Jong Berenschot, streven er continu naar om zich als young professional te ontwikkelen, op zowel professional als persoonlijk vlak. Daartoe organiseert Jong Berenschot jaarlijks diverse sociale en wetenschappelijke activiteiten. Door de handen ineen te slaan met College-Club worden ook de colleges van de club toegankelijk voor Jong Berenschot. Daarnaast biedt de samenwerking volop mogelijkheden tot netwerken, aldus de partners.

Berenschot is het eerste adviesbureau dat de samenwerking aangaat met College-Club. Het kennisplatform werkt inmiddels met zo’n 20 bedrijven en instellingen. Een overzicht:

Partners College-Club