Atos verhuist hoofdkantoor in 2015 naar Amstelveen

19 december 2014 Consultancy.nl
Profiel
Meer nieuws over

Atos verhuist medio 2015 haar hoofdkantoor van het Utrechtse bedrijventerrein Papendorp naar het voormalig KPMG hoofdkantoor in Amstelveen. De zakelijke dienstverlener grijpt de verhuizing aan om haar huisvestingsconcept aan te passen aan de huidige eisen, met als gevolg een kleiner kantoor uitgerust met moderne technologieën en ingericht rondom de principes van het nieuwe werken.

Management en ICT bureau Atos huurt momenteel 23.000 m2 kantoorruimte in kantorencampus Secoya Utrecht-Papendorp. Als gevolg van de veranderende markt en de opkomst van nieuwe manieren van werken – waaronder social collaboration, flexibel werken en thuiswerken – is de noodzaak voor kantoorruimte de afgelopen jaren fors afgenomen. “Ruim 80% van onze mensen werkt flexibel of mobiel. Zij zijn weliswaar regelmatig op kantoor, maar werken ook op andere locaties – vanuit huis of bij klanten. Dit betekent dat we moeten vaststellen hoe we met elkaar willen werken en welke eisen dit stelt aan onze kantoorvoorzieningen,” vertelt Rob Pols, CEO van Atos Benelux.

Nieuw hoofdkantoor Atos

Tot 2009 huurde het toenmalige Atos Origin nog 35.000 m2 in Papendorp, per medio volgend jaar zal het bureau beschikken over 9.000 m2. De nieuwe locatie is bekend terrein binnen de adviesbranche: Atos betrekt het oude KPMG hoofdkantoor, gevestigd aan de Burgemeester Rijnderslaan 10-30 in Amstelveen. Het pand heeft een totale oppervlakte van 58.000 m2, en stond leeg sinds het vertrek van KPMG begin 2010*. In de tussentijd heeft Gemeente Amstelveen naarstig gezocht naar nieuwe huurders, zelfs tevergeefs overwogen om het kantoor te herbestemmen tot een woon- en/of zorgcentrum. Met de Atos deal is de toekomst van het gebouw als kantoorpand in ieder geval veiliggesteld, onduidelijk is nog wat er met de resterende ~49.000m2 gaat gebeuren.

Motieven
In een persbericht geeft Atos een aantal redenen voor de motieven achter de keuze voor het voormalig KPMG gebouw, waaronder goede bereikbaarheid, de aansluiting bij de wensen van klanten en medewerkers, en de kansen die regio Amsterdam bieden voor het aantrekken van nieuw talent. Ook laat de technologische dienstverlener weten in het kader van duurzaamheid bewust gekozen te hebben voor een bestaand gebouw.

Atos - Today to Tomorrow

Het nieuwe kantoor wordt ingericht op basis van een modern huisvestingsconcept, waarin hospitality en inspiratie een belangrijke rol spelen. Pols licht toe: “Dit hoofdkantoor wordt een ontmoetingsplaats waar mensen samenkomen om elkaar te inspireren, samen te werken en te leren. Social collaboration en gastvrijheid staan centraal, dat sluit beter aansluit op de behoeften van medewerkers.” De ruimte krijgt ook een aantal state-of-the-art tech centers, zoals een Technology Lab waar medewerkers innovatie kunnen nastreven, en een Business Technology en Innovation Center waar Atos oplossingen kan tonen aan klanten.

Wethouder Maaike Veeningen van Amstelveen is vanzelfsprekend blij met de komst van Atos. “In deze tijd van een veranderende kantorenmarkt ben ik blij dat zo’n mooi bedrijf met zoveel medewerkers kiest voor Amstelveen als vestigingsplaats. Het oude KPMG-gebouw is een heel mooie kantoorlocatie en is makkelijk per auto en OV te bereiken. Daarnaast zullen de medewerkers veel plezier beleven aan de nabijheid van het Stadshart.”

* Gerelateerd nieuws: KPMG overweegt deel van hoofdkantoor te verhuren.