FTI Consulting CHRO Holly Paul in bestuur van AMCF

05 december 2014 Consultancy.nl

De Association of Management Consulting Firms heeft Holly Paul, Chief Human Resources Officer bij FTI Consulting, toegevoegd aan zijn Board of Directors.

De Association of Management Consulting Firms (AMCF) werd opgericht in 1929 door vijf bekende grondleggers van de adviessector: Edwin Booz (de oprichter van Booz Allen Hamilton en Strategy&*) Marvin Bower** (voormalig Managing Director bij McKinsey & Company), H.B. Maynard (de oprichter van H.B. Maynard and Company; geacquireerd door Accenture in 2007), Richard Pager (medeoprichter van Cresap, McCormick and Pagett***) en Kurt Salmon (oprichter van Kurt Salmon). Sinds zijn oprichting representeert de AMCF – de internationale tegenhanger van de ROA – excellentie en integriteit in het consultancyberoep. Belangrijke doelen zijn het vertegenwoordigen van de sector voor overheid en regelgevende instanties, het ontwikkelen en beheren van professionele standaarden en het begeleiden van kennisdeling en expertise. De AMCF heeft momenteel meer dan 30 consultancyleden en zo’n 20 associate leden.

AMCF Oprichters
Het management van de AMCF wordt geleid door een Board of Directors, die bestaat uit 13 consultants die een sterke track record hebben in de sector. Afgelopen maand maakte de branchevereniging voor management consultancybureaus in de VS en daarbuiten een nieuwe toevoeging aan zijn Board bekend: Holly Paul, CHRO bij FTI Consulting. In haar rol is zij verantwoordelijk voor het overzien van alle gebieden van FTI’s human capital strategie, waaronder talentmanagement, training en ontwikkeling, personeelsplanning en arbeidsvoorwaarden. “Holly Paul brengt een rijkdom van sectorervaring en inzichten naar het AMCF-Board. Zij heeft een grote betrokkenheid aan het adviesberoep getoond in haar carrière die in lijn is met AMCF’s kernmissie, waarde en hoge praktijkstandaarden. Ik ben er zeker van dat zij nieuwe en innovatieve ideeën in zal brengen bij de AMCF”, zegt Donna Campbell, Chairman van het AMCF-Board, die onlangs benoemd werd tot één van de ‘12 meest invloedrijke vrouwen in de consultancybranche’.

Holly Paul - FTI Consulting

Andere leden van AMCF’s Board of Directors zijn:
- Chairwoman: Donna Dark Campbell, Americas Advisory Leader, EY
- Chairman Emeritus: Juan Pujadas, Vice Chairman, Global Advisory Services, PwC
- Vice Chairman, Europa: Pascal Gustin, President & General Director, Algoe
- Vice Chairman, Kleine Bedrijven: Steve Goodrich, CEO, The Center for Organizational Excellence
- Vice Chairman, India & Azië: J. Rajagopal, Global Head of Consulting, Tata Consultancy Services
- Secretaresse: Madison Riley, Managing Partner – Noord-Amerika, Kurt Salmon
- Conrad J. Heilman, Jr. President & CEO, Tunnell Consulting
- Eric Speer, Global Leader of Risk Consulting & Software Business, Towers Watson
- Steve A. Templeton, Founder & President, Templeton & Company
- Sally Caputo, President & COO, AMCF
- Mark Goodburn, Global Head of Advisory, KPMG
- Rod Travers, Executive Vice President, The Nolan Company

Members of AMCF

* In 2008 werd Booz Allen Hamilton gesplitst in twee bureaus: Booz Allen Hamilton en Booz & Company. Als gevolg van de verkoop van Booz & Company aan PwC werd het bureau gerebrand naar Strategy&.

** Marvin Bower voegde zich bij McKinsey & Company in 1933 en speelde een instrumentale rol in de groei en ontwikkeling van het wereldwijde strategy consultancybureau. Bower wordt gezien als één van de oprichters van het management consultancyberoep. Als getuigenis aan zijn contributie lanceerden de Financial Times en McKinsey eerder dit jaar een speciale prijs, die zij naar hem en Brendan Bracken vernoemden, tussen 1945 en 1958 chairman van de FT.

*** Cresap, McCormick and Pager werd in 1982 overgenomen door Towers Perrin, wat later Towers Watson werd als gevolg van de fusie met Watson Wyatt in 2010.

Nieuws

Meer nieuws over