Magnus aan de slag met Google Glass technologie

12 november 2014 Consultancy.nl

Adviesbureau Magnus heeft eerder dit jaar de beschikking gekregen over een Google Glass en vertelt in een video over zijn ervaringen met de ‘wearable’. Michiel Arnoldus, Business Development Manager bij het technologie consultancybureau, licht zijn ondervindingen met de gadget op het vlak van user experience, app development en businesscases toe.

Gamechanger
De nieuwste innovatie van Google, Google Glass geheten, is potentieel een ‘gamechanger’ voor bedrijven maar ook consumenten. De gadget is feitelijk een draagbare computer in de vorm van een bril, die het mogelijk maakt om onder meer e-mails te bekijken, foto’s en filmpjes te maken en af te spelen, muziek te luisteren en gebruik te maken van navigatie. Ook is het mogelijk om applicaties op de Google Glass te zetten. Het handsfree toestel wordt via de stem van de eigenaar bediend, waarvoor Google gebruikt gemaakt heeft van een stemherkenningssysteem. Ook is het mogelijk om de Glass via een touchpad aan de zijkant van de bril te bedienen. Al deze mogelijkheden maken dat de Google Glass grote zakelijke kansen kan bieden voor bedrijven.

Magnus - Google Glass

Ervaring met Google Glass
Om bedrijven concreet te laten zien wat je met de Google Glass kunt doen, heeft Magnus een video opgenomen. In deze video vertelt Michiel Arnoldus, Business Development Manager bij het bureau uit Naarden, over zijn ervaringen met Google Glass. Bij het uitproberen van de bril wilde hij een antwoord krijgen op drie vragen. De vraag naar de user experience van Google Glass beantwoordt hij eerlijk: “Wat direct opviel is dat je er aan moet wennen. Echt aan moet wennen. Nadat je ‘m de eerste vijf minuten hebt opgehad, heb je de neiging ‘m direct in de hoek te gooien en nooit meer aan te raken. Maar de aanhouder wint. Langzaam maar zeker, wordt het gebruik steeds natuurlijker. En dan kun je je echt richten op de functionaliteit van Google Glass.”

De tweede vraagt betreft hoe de app development voor de Glass werkt. Volgens Arnoldus is Google Glass gewoon een computer in een bril, dus kun je er gewoon applicaties voor ontwikkelen. “Het is niet ingewikkelder dan voor een smartphone of tablet”, vertelt hij.

De laatste, en belangrijkste vraag, is of er businesscases te maken vallen voor de Google Glass. Arnoldus: “Jazeker. Zijn er nu direct businesscases te maken? Eigenlijk niet.” Google Glass is in meerdere opzichten nog steeds een prototype, wat je kunt merken aan het dagelijks gebruik en de kosten. Arnoldus beschouwt dat niet als vervelend, aangezien volgens hem niemand ooit slechter is geworden van het denken in mogelijkheden. “Tegen de tijd dat Google Glass productierijp is hoeven wij niet meer na te denken wat we ermee gaan doen: we gaan er direct mee aan de slag”, sluit hij af.

Toepassingen
Inmiddels is Magnus ook al betrokken bij de ontwikkeling van diverse Google Glass toepassingen. Zo heeft het bureau samen met ISS Catering Services en Nestlé Professional de toepassingen van Google Glass in professionele keukens getest.

Eerder dit jaar organiseerde Ordina nog een innovatiecompetitie op zoek naar de meest innovatieve toepassing van Google Glass, waarbij de organisatie Carintreggeland als winnaar uit de bus kwam met het idee de bril te gebruiken bij het toedienen van medicatie aan patiënten.

Nieuws

Meer nieuws over