Altran lanceert VueForge, Big Data dienstverlening

06 november 2014 Consultancy.nl 3 min. leestijd
Profiel
Meer nieuws over

Innovatiespecialist Altran heeft een nieuwe dienst gelanceerd die organisaties helpt de voordelen van machine-gegenereerde Big Data te plukken. De oplossing, bekend als VueForge, werd onlangs voor het eerst tentoongesteld in het Verenigd Koninkrijk tijdens het ‘Innovation Symposium’ van het bureau, dat gehouden werd bij het hoofdkwartier van het Lotus F1 Team.

Big Data

De grote opkomst van ‘connected devices’ – ook wel bekend als ‘The Internet of Things – zal naar verwachting de komende jaren de manier waarop wij zaken doen naar transformeren. Volgens onderzoeksbureau Gartner zal het aantal fysieke apparaten dat aan internet gekoppeld is tegen 2012 met 30x verhoogd zijn. Deze trend biedt bedrijven enerzijds grote mogelijkheden, waaronder een betere servicekwaliteit en/of operationele efficiëntie gedreven door de adoptie van geavanceerde Big Data technieken, maar anderzijds zadelt het bedrijven ook op met grote uitdagingen. Terwijl steeds meer apparaten aan het web gekoppeld worden, en data een exponentiële groei meemaakt, waarbij miljoenen – zo niet miljarden datagegevens – vastgelegd en opgeslagen worden, wordt het voor CIO’s en hun Big Data teams steeds moeilijker om het kaf van het koren te scheiden.

Altran lanceert VueForge

Voor zakelijke dienstverleners zijn Big Data advies en IT-ondersteuning – naar schatting één van de snelst groeiende segmenten binnen de adviesbranche – uitgegroeid tot een lucratieve sector met veel vraag vanuit de markt. Zo ook voor Altran, een engineering- en consultingspecialist van Franse origine, met meer dan 21.000 werknemers actief in meer dan 25 landen. Als reactie op de sterk groeiende vraag bundelde het bureau zijn gerelateerde diensten onlangs in zijn zogenaamde ‘Intelligent Systems’ dienstenaanbod* en nu, ongeveer een jaar later, heeft het consultancybureau onthuld dat het zijn oplossing naar een hoger niveau gaat tillen met de lancering van VueForge.

“Altran’s VueForge dienstenaanbod is ontwikkeld om klanten binnen alle sectoren te helpen de voordelen te plukken van industriële, machine-gegenereerde Big Data en toekomstige generaties van diensten en producten te definiëren”, legt Keith Williams uit, Group Vice President voor Altran’s Intelligent Systems portfolio. Volgens Williams is VueForge een end-to-end dienstenaanbod dat “op een efficiënte manier technologie, gebruik en businessmodellen combineert”, waardoor het organisaties helpt data te verzamelen tegen de “laagste kosten door gebruik te maken van geschikte apparatuur.”

VueForge werd onlangs officieel gelanceerd tijdens het ‘Innovation Symposium’ van het bureau, dat gehouden werd bij het Whiteways Technical Centre in Oxfordshire (VK), de thuisbasis van het Lotus F1 Team, waarvan Altran ‘Technical Partner’ is. De komende maanden zal Altran het dienstenaanbod geleidelijk aan zijn klanten door heel Europa introduceren.

* Het Intelligent Systems dienstenaanbod brengt zeven kerndiensten samen die organisaties helpen om geïntegreerde systemen en technologieën te ontwikkelen en te integreren: Systems Engineering, Software Engineering, Safety, Security, Electronics, Connectivity en Industrial Analytics.