Voormalig Barclays COO Jonathan Rose versterkt Capco

24 oktober 2014 Consultancy.nl 2 min. leestijd
Profiel
Meer nieuws over

Financieel specialist Capco heeft onlangs Jonathan Rose aan zijn Britse partnerteam toegevoegd. Rose werkte voorheen voor Barclays als COO/CIO, en voor Accenture als partner. Bij Capco zal hij zich richten op de verdere uitbreiding van de voetafdruk van het bureau in de bankensector.

Jonathan Rose heeft grofweg 30 jaar werkervaring, waarin hij het overgrote deel spendeerde in de financiële dienstverlening. Hij startte zijn carrière bij de Royal Navy als Navigator, uiteindelijk doorgroeiend naar de functie van Luitenant. Na bijna 9 jaar bij het leger besloot hij om naar de adviesbranche te betreden, en voegde hij zich bij PE International, een wereldwijd consultancybureau en solutions provider gespecialiseerd in duurzaamheid. Rose was betrokken bij verschillende projecten, waaronder de herontwikkeling van Sheffield City en de relocatie van een grote overheidsafdeling.

Jonathan Rose - Capco

In september 1996 vertrok hij naar branchegenoot Accenture, waar hij bijna 10 jaar spendeerde. Zijn focus lag voornamelijk op klanten in de financiële dienstverlening, hen helpend met strategie, business process re-engineering, operating model design en business transformation. Tussen 2006 en 2010 werkte hij voor Barclays, eerst als CIO, daarna als COO en Commercieel Directeur. Bij de wereldwijde bank omspande zijn focus onderwerpen als IT dienstverlening, transformatie, management, evenals regulatory compliance, outsourcing en governance. De afgelopen jaren werkte Rose als een strategisch adviseur en leidde hij twee technologische start-ups.

Rose heeft nu besloten om terug te keren naar de adviessector, en voegt zich bij Capco, waar hij de creatie en levering van nieuwe zakenproposities zal leiden binnen de Banking sector. Zijn primaire focus is op nieuwe bank build-outs, digitale transformatie en sector brede ‘utility’ diensten. Volgens Steve Vinnicombe, CEO van Capco UK, markeert de aanstelling van Rose een belangrijke toevoeging aan Capco’s banking praktijk. “Jonathan brengt een diep kennis van de financiële markt met significante ervaring binnen high-level consultancy- en managementrollen. Dit is, samen met de passie en energie die hij naar Capco brengt, een ideale mix die ons kan helpen het bankingteam vooruit te stuwen.”

Steve Vinnicombe - Paul-Trotter - James Arnett

“De consulting kracht en ondernemende flair van Capco, gecombineerd met de marktleidende financiële diensten technologie en wereldwijde schaal van zijn ouderbedrijf, FIS*, zijn extreem indrukwekkend. Deze combinatie ondersteund door ervaren en ambitieuze werknemers is wat mij aantrok in dit bedrijf”, legt Rose uit. “Ik ben verheugd deze nieuwe uitdaging aan te gaan.”

Eerder dit jaar versterkte Capco zijn Britse partnerteam met Paul Trotter en James Arnett.

*FIS acquireerde Capco in 2010 voor €211 miljoen. Onlangs kocht FIS ook Clear2Pay, een expert in betalingstechnologie, voor een bedrag van circa €375 miljoen.