Johnson Controls ontslaat consultant na affaire met CEO

14 oktober 2014 Consultancy.nl

Automotive leverancier Johnson Controls heeft de samenwerking stopgezet met adviesbureau Lichter & Ihle, vanwege de buitenechtelijke affaire tussen de CEO van Johnson Controls, Alex Molinaroli, en Kristin Ihle, een Principal van Lichter & Ihle. Molinaroli blijft wel aan als CEO van het bedrijf. Johnson Controls werkte jarenlang samen met Lichter & Ihle.

Johnson Controls is een in 1885 opgericht technologie- en industrieel bedrijf, dat producten, diensten en oplossingen creëert om het energie- en operationele rendement van gebouwen, automotive batterijen, elektronica en interieursystemen voor auto’s te optimaliseren.

Johnson Controls was vele jaren een klant van Lichter & Ihle, een adviesbureau dat expertise aan bedrijven biedt op het gebied van talentmanagement en organisatorische ontwikkeling om hen succesvolle resultaten te laten behalen.

Alex Molinaroli - Kristin Ihle

Nadat Alex Molinaroli, CEO, President en Chairman van Johnson Controls, zijn affaire met Kristin Ihle, Principal bij Lichter & Ihle bekendmaakte aan zijn familie in mei, kwam de jarenlange partnership tussen de twee bedrijven onder druk te staan. Dit resulteerde in het stopzetten van de samenwerking met het adviesbureau. “Om enige beeldvorming van mogelijke toekomstige conflicten te vermijden koos het management ervoor het adviesbureau te ontslaan”, reageert een woordvoerder van de automotiveleverancier in een verklaring.

Johnson Controls geeft ook aan dat Molinaroli zijn rol als CEO, President en Chairman – met “de volledige steun van het bestuur” –  zal voortzetten. Die rol verkreeg hij in oktober 2013 na 30 jaar bij het bedrijf te hebben gewerkt. Ook al kon Molinaroli zijn baan behouden, toch had de affaire voor hem een vervelende nasleep op persoonlijk vlak. Nadat zijn vrouw achter de affaire kwam bedreigde zij niet alleen Ihle, maar vuurde ook een pistool af in het huis van Molinaroli en vernielde zijn interieur, waarna ze een scheiding aanvroeg.

Nieuws

Meer nieuws over