Amerikaanse vrouw gecertificeerd kinderslaap consultant

03 oktober 2014 Consultancy.nl

Een opmerkelijk bericht uit de VS. Jessica Begley, moeder van twee kinderen, werd onlangs als eerste als baby- en kinderslaap consultant gecertificeerd. Slapen is essentieel voor zowel moeder als kind. Lukt het een baby niet om een paar uur per nacht te maken, dan zal ook de moeder daaronder lijden. Begley weet dit patroon te doorbreken en biedt haar kennis aan als consultant.

Er zijn verschillende soorten consultants: strategy consultants, finance consultants, HR consultants, et cetera. Aangezien de titel consultant geen beschermde titel is, kan feitelijk iedereen zijn bed uitstappen en besluiten zich per vandaag consultant te noemen. Toch is er sinds kort een opmerkelijke toevoeging aan het consultant vakgebied: een baby-  en kinderslaap consultant.

The Baby Sleep Geek
Jessica Begley weet alles over slapen. Na een opleiding tot Baby- en Kinderslaap Consultant aan het Family Sleep Institute zette ze The Baby Sleep Geek op, een adviesbureau met als specialisatie de slaap van baby’s en kinderen. Als gecertificeerd consultant heeft zij een gedegen opleiding genoten; over de wetenschap achter de slaap van jonge kinderen, maar ook over de gedragsaspecten rondom hun slaapgewoonten, en hoe deze verbeterd kunnen worden.

kinderslaap consultant

Slapeloze nachten
Op internet is veel informatie te vinden over slaap, en de afwezigheid ervan, bij jonge kinderen. Deze informatie is echter moeilijk te implementeren binnen een gezin, want wat past er nou echt bij een individueel kind? De slapeloze nachten van ouders maken het ook niet makkelijk om het geduld op te brengen van alles uit te proberen, want wanneer kun je ervan uitgaan dat het ook deze keer weer niet gewerkt heeft? Niet alleen kinderen hebben voldoende slaap nodig om in de toekomst geen vergroot risico op obesitas en concentratieproblemen te lopen, ook ouders hebben behoefte aan voldoende slaap, zeker wanneer er nog gewerkt moet worden. Daarnaast zorgt onvoldoende slaap jaarlijks voor duizenden ongelukken op de weg.

Slaapconsultant
Hoe kan een slaapconsultant dan helpen? Om te beginnen is er voldoende afstand tot de situatie, waardoor een slaapconsultant met ‘een wakkere blik’ naar de situatie kan kijken. Hoe laat gaan de andere kinderen naar bed, wordt er nog tot laat muziek gedraaid en wordt er door de ouder(s) gewerkt? Kortom: hoe kan aan alle behoeften van een gezin voldaan worden, zodat de juiste slaapomgeving voor het jonge kind gecreëerd wordt? Op basis van de situatie wordt gekeken naar wat het kind en de rest van het gezin nodig heeft, zodat iedereen genoeg uren maakt in bed.

Nieuws

Meer nieuws over