Sia Partners breidt uit in Canada met Montreal kantoor

05 september 2014 Consultancy.nl

Sia Partners, een in Frankrijk gevestigd management consultancy bureau, heeft uitbreidingsplannen aangekondigd in Canada, met de opening van een nieuw kantoor in Montreal. Het Canadese kantoor is het tweede kantoor in Noord-Amerika, na een vestiging in New York dat vorig jaar werd geopend

Sinds de oprichting in 1999 in Parijs, is Sia Partners de afgelopen 15 jaar sterk gegroeid. Vorig jaar vergrootte het bureau zijn schaal en wereldwijde footprint significant door de aankoop van het internationale netwerk van branchegenoot Investance, waardoor 60 consultants werden toegevoegd op vier locaties: Londen, New York, Singapore en Hong Kong. Sia Partners heeft momenteel meer dan 500 consultants, verspreid over kantoren in Europa, het Midden-Oosten, Azië en Noord-Amerika. Het adviesbureau positioneert zichzelf in de ruimte tussen pure-play strategiespelers (bijv. McKinsey, BCG), grote accountants- en adviesbureaus (bijv. Big 4, BDO) en systeemintegreerders (bijv. Capgemini, CGI). 

Sia Partners - Services

Uitbreiding in Noord-Amerika

In lijn met de uitbreidingsplannen van de organisatie in Noord-Amerika, besloot Sia Partners om een kantoor te openen in de Canadese stad Montreal*. Het consultancybureau had al een aanwezigheid in het land – door hun kantoor in New York en satelliet operaties in Toronto – maar om aan de stijgende vraag naar hun diensten te kunnen voldoen, vooral binnen het financial services segment, koos het bureau nu voor lokale aanwezigheid in Canada. Bovenop de kantooropening, kondigde Sia Partners aan dat het de komende maanden nieuw talent zal aannemen om hun Noord-Amerikaanse team van ongeveer 50 consultants een boost te geven.

Volgens Matthieu Courtecuisse, CEO van Sia Partners, is de uitbreiding met name gedreven door het grotere service portfolio dat het advieskantoor nu biedt aan zijn ongeveer 15 klanten in de regio. “De afgelopen twee jaar, leverden we vooral Corporate & Investment Banking en Asset Management diensten over actuele onderwerpen als de Dodd Frank Act waaronder de Volcker Rule, FATCA en AML. Nu wordt ons aanbod steeds completer voor financiële instellingen, en zijn ook de volgende onderdelen afgedekt: het wetgevingsraamwerk, bedrijfstransformaties, Compliance en IT control oplossingen.”

Matthieu Courtecuisse en Dan Conner - Sia Partners

Dan Connor, hoofd van Sia Partners in Noord-Amerika, voegt toe: “Met diverse grote banken zijn master service agreements afgesloten die veelbelovend zijn voor de toekomst.” Als gevolg daarvan verwacht Connor dat de organisatie de komende 12 maanden door de omzetdrempel van $10 miljoen zal breken. Sia Partners stelt bovendien dat het van plan is om een derde Noord-Amerikaans kantoor te openen tegen eind 2015, hoewel geen verdere details over de locatie zijn vrijgegeven.

* Het adres in Montreal is: 600 de Maisonneuve Boulevard West, Suite 2200, Montreal, QC H3A 3J2.

Nieuws

Meer nieuws over