Oud Wethouder Maarten van Poelgeest versterkt AEF

11 september 2014 Consultancy.nl

Maarten van Poelgeest, GroenLinks wethouder van Amsterdam voor Ruimtelijke ordening, grondzaken, klimaat en energie treedt per 1 oktober als adviseur in dienst bij Andersson Elffers Felix (AEF). Bij het Utrechtse adviesbureau zal Van Poelgeest zich met name gaan richten op strategische vernieuwing in maatschappelijke sectoren.

Maarten van Poelgeest
Van Poelgeest’s politieke carrière startte toen hij in 1987-’88 als voorzitter fungeerde van de Landelijke Studenten Vakbond (LSVb). Het grootste protest dat hij – tegen het Ministerie van Onderwijs – uit naam van LSVb leidde had een aanhang van 35.000 studenten. In de jaren daarop ontwikkelde de politieke loopbaan van Van Poelgeest zich, en werd hij uiteindelijk lid van het Dagelijks Bestuur van GroenLinks en in 1994 leider van de GroenLinks campagne bij de landelijke verkiezingen. In 1998 nam Van Poelgeest plaats in de Amsterdamse gemeenteraad om vervolgens tussen 2001 en 2006 als fractievoorzitter van de partij te fungeren. Na de gemeenteraadsverkiezingen dat jaar begon hij samen met Lodewijk Asscher (PvdA) een nieuw college van GroenLinks en PvdA, waarin Van Poelgeest als wethouder (Ruimtelijke Ordening en Grondzaken, Waterbeheer en ICT) zitting nam.

Maarten van Poelgeest - AEF

AEF
Begin vorig jaar gaf Van Poelgeest al aan dat hij zijn ambtstermijn als wethouder, die dit najaar afloopt, niet zal verlengen. De wethouder laat na zestien jaar de (Amsterdamse) politiek achter zich en zal zich per 1 oktober aanstaande voegen bij Andersson Elffers Felix, een adviesbureau gevestigd in Utrecht dat zich bezighoudt met essentiële maatschappelijke vraagstukken. Het bureau ondersteunt overheden, publieke- en private organisaties bij strategische vernieuwingen, in lijn met de werkzaamheden waarop Van Poelgeest zich zal gaan richten.

Nieuws

Meer nieuws over