Aon Hewitt: Variabele beloning bereikt recordlevel VS

11 september 2014 Consultancy.nl

Variabele beloningsregelingen hebben in de Verenigde Staten een recordhoogte bereikt, concludeert een nieuw onderzoek van Aon Hewitt. De bevindingen bevestigen de verschuiving die al langer gaande is binnen talent management van een vaste naar een variabele beloning.

Ieder jaar onderzoekt Aon Hewitt – de HR adviespraktijk van Aon – de belangrijkste trends op het  gebied van salarissen en arbeidsvoorwaarden. Dit jaar deden 1064 bedrijven mee aan de zogeheten ‘2014 U.S. Salary Increase Survey’. Uit de enquête bleek dat de populariteit van variabele beloningsregelingen de afgelopen jaren sterk gestegen is. In 2005 bood 78% van de bedrijven een variabele beloningsregeling aan, terwijl het huidige percentage op 91% ligt. Daarnaast zijn de budgets voor variabele beloningsregelingen ook gestegen: in 2005 waren deze goed voor 11,4% van de loonadministratie, momenteel is dit 12,7% - volgens Aon het hoogste niveau in meer dan 35 jaar.

Aon Hewitt - Salary rise

“Variabele beloningsbudgetten en –uitgaven zijn bijna verdubbeld in de afgelopen 20 jaar, en zullen vandaag en in de toekomst dienen als hét pay-for-performance medium naar keuze”, zegt Aon Hewitt consultant Ken Abosch. Volgens hem kiezen werkgevers ervoor variabele beloningsregelingen te integreren aangezien ze hierdoor kunnen strijden voor het beste talent en het behoud daarvan.

Salaris
Uit Aon Hewitt’s onderzoek blijkt ook dat werknemers in loondienst hun salaris naar verwachting met 3% zullen zien stijgen in 2015, een lichte stijging ten opzichte van vorig jaar (2,9%), maar tegelijkertijd ver weg van 2008, toen salarissen met 3,7% stegen. De hoogste salarisstijgingen worden verwacht in de steden Denver (3,5%), Houston (3,4%) en Los Angeles (3,2%). Vanuit een sectorperspectief zullen energie (3,8%), vastgoed (3,4%), telecommunicatie (3,2%) en de farmaceutische industrie (3,2%) de meest lucratieve zijn ten aanzien van loonsverhoging.

Nieuws